Brasserie Armand, gelegen in het Kasteel van Brasschaet

Auteur: 
Nicole Verstrepen
< >

Huiselijk en gezellig, met een klassieke keuken met een leuke twist

Met Brasserie Armand, gelegen in het Kasteel van Brasschaet, heeft ondernemersgroep Invite Group, de koepel waaronder ook het Hof Ter Delft, de Kleine Zavel en Invite Catering ressorteren, een culinair zeer aantrekkelijke formule uitgewerkt. Invite Group heeft niemand minder dan Johan Somers, ex-sommelier in De Pastorale, Le Petit Zinc en Au Vieux Port, als maître aangesteld in de Brasserie. Hij gaat in voor een klassieke keuken met een leuke twist voor heel toegankelijke prijzen. “Uit eten gaan, moet een belevenis zijn. Het mag niet te stijf zijn en onze klanten moeten zich thuis voelen, maar ze moeten wel in de watten gelegd worden, en dat doen we in Brasserie Armand onder andere met versnijdingen in de zaal. We hebben ook een leuke wijnkaart samengesteld waarbij een mooie keuze aan wijnen per glas wordt geschonken”, vertelt Nicolas Boehlen, zaakvoerder van Invite Group.

Brasserie Armand is genoemd naar graaf Armand Reusens, de man die in 1872 burgemeester van Brasschaat werd en een prachtig kasteel liet bouwen, met een mooi park. De brasserie is huiselijk ingericht, met foto’s uit de oude doos. Zaakvoerder van de Invite Group Nicolas Boehlen: “Brasserie Armand straalt huiselijke warmte uit. Het open haardvuur zorgt voor extra gezelligheid. Je hebt bovendien een prachtig zicht op het park en de vijver, ook in de winter.” 

Wildseizoen

Momenteel is het volop wildseizoen. Dat zet Brasserie Armand onder andere in de verf met fazant en hazenrug aan tafel versneden. Johan Somers: “De fazant wordt fine champagne bereid, geflambeerd met cognac en geblust met room, en in twee gangen geserveerd, eerst de filet en daarna de billetjes, zodat alles goed warm blijft. De hazenrug bereiden we Harlekijn met een poivrade- en een crèmesaus. Appeltjes met veenbessen, groene kool met spekjes en gebakken witloof maken het plaatje af.”

Menuutjes in Brasserie Armand hebt u reeds voor 24 euro (2 gangen) of voor 29 euro (3 gangen) en u kan ook opteren voor het wildmenu van 38 euro. Johan Somers doet ons het water al in de mond komen: “Wat dacht je voor het wildmenu van een stukje everzwijnpaté met Cumberland dressing op basis van gember, sinaasappel, mosterd en limoen, gevolgd door een soepje van boschampignons met gekonfijte eendenbilletjes? Het hoofdgerecht bestaat uit onze fazant fine champagne en om helemaal in de sfeer te blijven, sluiten we af  met een panna cotta van kastanjes en vanille. 

Passie voor kaas

Na de maaltijd komt Johan Somers altijd even met zijn karretje met kazen langs. Naar Franse traditie is een stukje kaas voor veel mensen de perfecte afsluiter van een lekkere maaltijd. Johan Somers: “Voor onze kazen werken we samen met de gerenommeerde kaaswinkel Schoonvliet uit Beveren. Schoonvliet trekt persoonlijk naar Frankrijk en Nederland om zijn kazen in te kopen en affineert de kazen zelf. Ze zijn perfect gerijpt en volledig à point wanneer ze hier toekomen.” 

Ook voor een lekker streekbiertje of koffie met huisgemaakt gebak

Al dan niet gecombineerd met een wandeling in het mooie park van Brasschaat is brasserie Armand ook het geknipte adres om te genieten van een streekbiertje of een lekker glaasje wijn. Johan Somers: “Een biertje of glaasje wijn kan u altijd gepaard laten gaan met een bordje artisanale antipasti en tussen 15 en 17 uur serveren we koffie met huisgemaakt gebak voor 5 euro.

Brasserie Armand in het Kasteel van Brasschaet is rustig gelegen, dichtbij de Haven van Antwerpen en de autosnelweg en beschikt over een ruime parking. De brasserie is alle dagen (behalve zaterdag en maandag) geopend vanaf 10 uur (keuken open tot 21 uur).    (NV)

Invite Group

Hof Ter Delft en Invite Catering, Laar 42, 2180 Ekeren, T 03 645 04 27
Kasteel van Brasschaet en Brasserie Armand, Gemeentepark 5, 2930 Brasschaat, T 03 653 06 06

De Kleine Zavel, Stoofstraat 2, 2000 Antwerpen, T 03 231 96 91.
info@invitegroup.be, www.invitegroup.be