Coquus verzorgt al uw feesten en business events, en hoe

Auteur: 
Nicole Verstrepen
< >

“De kick om zowel bij kleine feestjes als bij grote evenementen er telkens opnieuw weer voor te zorgen dat alles op wieltjes loopt en dat iedereen zich verwend voelt, dat is onze missie, dat is wat ons drijft”, stellen Frank De Houwer en Wim Dingenen van Coquus.

Frank en Wim richtten Coquus op in 2008, in het jaar dat de crisis uitbrak. Dat Coquus, wat het Latijnse woord voor koken is, vandaag staat als een huis, bewijst dat de zakenpartners van aanpakken weten. Wim Dingenen: “Coquus verzorgt al uw feesten en business events van A tot Z in een door u gekozen omgeving of locatie. Dat kan in een van onze partner-accommodaties zijn, een (feest)zaal naar uw keuze, op uw bedrijfszetel of aan huis. Mag het heel bijzonder zijn? Dan gaan we op zoek naar een originele locatie. Zo hebben we onlangs nog een leuk evenement in een Spiegeltent verzorgd, een zittend diner voor 400 personen in een garage georganiseerd en voor een serviceclub een diner in een kerk op het getouw gezet.” Eind september nog nam Coquus voor DHL Express de catering van 800 personen op zich.

Frank De Houwer ziet een duidelijke trend dat feestjes steeds meer thuis worden georganiseerd in plaats van op restaurant. Frank De Houwer: “Thuis ben je op je gemak. Je kan een glaasje wijn meer drinken zonder dat je bang moet zijn voor een alcoholcontrole en als je rookt of van een sigaartje houdt, heb je geen last van het rookverbod.” Coquus vraagt geen vaste instapkost voor het koken aan huis en als gastheer of gastvrouw word je volledig ontzorgd. Wim Dingenen: “Wij laten de keuken spic en span achter, alsof er geen feest heeft plaatsgevonden.

Groenten, rechtstreeks van de veiling

Of het nu om een zittend diner gaat voor tien of voor enkele honderden personen, om een receptie, walking dinner, huwelijsfeest, babyborrel, winter- of zomerbarbecue, of andere catering, Coquus bereidt alle gerechten steeds zelf en dagvers. Frank De Houwer:Hier komt niets voorgeprepareerd in huis, zelfs geen voorgeraspte wortelen, alles, maar dan ook alles wordt zelf vers bereid met groenten waarvoor we rechtstreeks naar de veiling rijden. Alle hapjes en gerechten worden met veel zorg afgewerkt en op de aangepaste bordjes gedresseerd. Ook aan de schaaltjes, de glazen, het bestek, de servetten,… besteden we veel aandacht.

Vernieuwend

Wim Dingenen en Frank De Houwer gaan telkens heel vernieuwend te werk. Ze doen voortdurend nieuwe inspiratie op en geven hun gerechten in overleg met hun klanten ook graag een toets van de wereldkeuken mee. 

Eigen, trouw personeel

Wim Dingenen en Frank De Houwer zorgen indien nodig ook voor alle andere facetten van uw evenement, zoals muzikale omlijsting, decoratie, bloemen,… en last but not least ook voor de bediening. Daarvoor kunnen ze rekenen op eigen personeel. Wim Dingenen: “We hebben een vast team met medewerkers die we al jaren persoonlijk kennen en die instaan voor een correcte service.” 

Coquus Achterbist 56 - 2560 Nijlen
T 0495 23 95 52

Links