Binnen het stadscentrum van Lier, langsheen de mooie vesten

Residentieel wonen in een voormalig cinemacomplex

Auteur: 
Nicole Verstrepen

Hannes Vastgoed gaat nog voor het einde van 2013 van start met de sloop van het oude cinemacomplex in de Pettendonk in Lier. ‘Den Belgica’ zoals de bioscoop in de volksmond genoemd werd, maakt plaats voor een prachtig residentieel project met twintig hoogstaande appartementen, gelegen langsheen de Nete en ook vlakbij het winkelcentrum van Lier. In Herenthout steekt Hannes Vastgoed slechts enkele maanden later ook de eerste schop in de grond. Toevallig ruimt ook daar een oude bioscoop (de Metro) plaats. In de plaats komen acht mooie appartementen. Beide projecten worden in de loop van 2015 opgeleverd. De verkoop is volop aan de gang.

Hannes Vastgoed wordt gerund door Ludo Hannes en zijn dochter Inge en is een vastgoedbedrijf in de meest brede zin van het woord. Ludo Hannes: “We kopen, verkopen en verhuren bestaande woningen in het Lierse en omgeving, maar we ontwikkelen in deze regio ook projecten met residentiële appartementen en woningen. Daarbij hebben we veel aandacht en oog voor detail. We gaan steeds duurzaam te werk en we werken alleen met kwalitatief hoogstaande materialen. Met de onderaannemers waarmee we samenwerken hebben we reeds jarenlang een trouwe band opgebouwd. Ze komen ook allemaal uit de streek.

Residentie ‘Den Belgica’

Het project ‘Den Belgica’ heeft Hannes Vastgoed ontwikkeld in samenwerking met het Lierse architectenbureau Ap/Art. Ludo Hannes:We vinden het leuk om de residentie de naam van de oude cinema te geven, maar ook de originele voorgevel in de Pettendonk zal bewaard blijven. Zo blijft cinema ‘Den Belgica’ als het ware verder leven. Aan de kant van de Leuvensevest komt dan een moderne gevel zodat het geheel tijdloos wordt. De twintig wooneenheden zijn met elkaar verbonden door een sfeervolle binnenplaats. Het gaat om appartementen met één tot drie slaapkamers. Ze hebben alle een terras. Vier van de vijf gelijkvloerse appartementen hebben een tuin. De appartementen zijn echt gelegen op een schitterende locatie, schuin tegenover de bloemmolens en op wandelafstand van de markt en de winkels. De appartementen zijn ideaal voor eigen bewoning, voor starters, en voor investeerders.

De binnenafwerking van de appartementen gebeurt uiteraard in nauw overleg met de kopers, waarbij ruime budgetten worden voorzien.  Ludo Hannes voegt er nog aan toe dat Hannes Vastgoed volledig volgens de wet Breyne werkt, met honderd procent voltooiingswaarborg. 

Residentie De Heeren

De acht appartementen die zullen worden opgetrokken in de Jodenstraat in Herenthout, op de plaats waar cinema Metro gevestigd was, hebben één, twee of drie slaapkamers. Ludo Hannes: “Ook deze residentie is zeer centraal gelegen in het dorp, ook vlakbij de markt.”

Residenties Den Belgica en De Heeren worden in de loop van 2015 opgeleverd. Ondertussen blikt Hannes Vastgoed al verder vooruit. Nabij het station van Lier is een project van 22 nieuwe appartementen in ontwikkeling en in Putte, bij Mechelen, komen in het centrum nog eens twintig gloednieuwe appartementen.

Hannes Vastgoed breidt uit en verhuist naar Lier

Hannes Vastgoed legt momenteel de laatste hand aan residentie Ringenhof, gelegen in Lier, aan de Lintsesteenweg, vlakbij winkelcentrum Carrefour. De elf appartementen in deze residentie zijn ondertussen verkocht, maar op de gelijkvloerse verdieping is er nog zo’n 650 m² aan commerciële oppervlakte te huur. Ludo Hannes: “Het gaat om een toplocatie aan de Ring, die eventueel opsplitsbaar is in drie units.” In het voorjaar van 2014 verhuist Hannes Vastgoed naar een nieuw kantoor aan het Ringenhof, langsheen de Mechelsesteenweg.     (NV)

Hannes Vastgoed, Koning Albertstraat 5, 2547 Lint, T 03 455 23 70, F 03 455 07 71, M 0475 49 43 24, info@hannesvastgoed.be, www.hannesvastgoed.be.

‘Het Charmehuis’ maakt van uw woning een thuis met charme

Met zijn echtgenote Winy Van Aggelpoel vormt Ludo Hannes ook op zakelijk vlak een mooie complementaire tandem. Winy Van Aggelpoel is interieurontwerpster en staat u met haar ‘Charmehuis’ graag bij in de inrichting van uw woning. Reeds meer dan tien jaar realiseert zij de inrichting van de meest uiteenlopende interieurs. Het gaat daarbij om uw woonkamer, slaapkamer, bureel, badkamer, keuken, of van uw volledige woning. Winy Van Aggelpoel: “Een ontwerp moet voor mij een logische samenhang hebben. Dat uit zich in doordachte details, in het gebruik van uitgekiende materialen, en in de aandacht die ik heb voor ruimte en licht. Natuurlijk is een eigen inbreng van de bewoners zeer belangrijk. Ik trek dan ook veel tijd uit om naar hen te luisteren. Hun eigen verhaal moet in het interieur weerspiegeld worden. Het kan ook heel leuk zijn om elementen van een andere cultuur in mooie harmonie in het interieur te integreren.

Het Charmehuis, Hanssenslaan 9e, 2222 Itegem, T 015 250 450, F 015 250 850, M 0475 49 43 24, info@charmehuis.be, www.charmehuis.be.