Heerlijk, eerlijk, sfeerlijk

Vandersmissen Feestservice, de kers op de taart voor al uw feesten en events

Auteur: 
Nicole Verstrepen

Voor een receptie, een walking dinner, een copieus diner,… op je familie- of bedrijfsfeest is Vandersmissen Feestservice je aangewezen partner. De cateraar uit het stadje met smaak Hoogstraten heeft ondertussen al enkele decennia ervaring opgebouwd in de bereiding van verfijnde catering op originele locaties en in een leuke conceptformule, dit voor groepen tot enkele duizenden genodigden.

Waar staat de keuken van Vandersmissen Feestservice voor?

Projectverantwoordelijke Tinne Vandersmissen: “Onze gerechten en hapjes worden bereid met respect voor de klassieke, Franse keuken, maar met een moderne toets. We vinden het belangrijk dat iedereen op het feest onze gerechten lekker vindt. Daarom gaan we voor het pure karakter van de ingrediënten, zonder al te veel toeters en bellen. Uw gasten moeten verfijnd en lekker gegeten hebben en ook weten wat er op hun bord lag. We werken vanzelfsprekend met verse producten. Zo maken we onze eigen bouillons en fonds. We hebben ook een eigen rokerij voor onze zalm en onze eendenborst en onze patissier bakt zelf ons brood en maakt zelf onze pralines, desserten en chocoladebereidingen.

Hoe gaan jullie te werk om de catering voor een feest of event samen te stellen?

Tinne Vandersmissen: “Wij hebben een brochure met voorbeelden, maar dat is slechts een kader. We maken met andere woorden in samenspraak met onze klanten een voorstel op maat, wat ons de kans geeft om zeer flexibel om te gaan met trends. Vandaag wordt veelal geopteerd voor vlotte formules, waarbij mensen op een feest of event in beweging blijven en gerechtjes uit de hand eten, maar alles is natuurlijk mogelijk.”

Waar kan er met Vandersmissen Feestservice gefeest worden?

Tinne Vandersmissen: “Dat kan in onze eigen feestlocatie Hof ter Smisse in Hoogstraten, in een van de originele locaties van onze partners in Antwerpen, Oost-Vlaanderen of Limburg of in een locatie naar uw keuze en uiteraard ook op uw bedrijfsvloer. Hof ter Smisse is een prachtig herenhuis waar wij achteraan een polyvalente feestzaal hebben gebouwd met een capaciteit tot 230 mensen voor een zittend diner en tot 250 mensen voor een receptie. In de stadstuin van Hof ter Smisse staan enkele mooie bomen, met een oude taxusboom, waaronder het heerlijk toeven is. Bij onze partners zijn er locaties naar ieders wens. In de provincie Antwerpen zijn dat bijvoorbeeld de voormalige gevangeniskapel van Merksplas Kolonie, het voormalige klooster Paterspand in Turnhout, gemeenschapscentrum Den Boomgaard, een unieke Spiegeltent en de Waagnatie. We zorgen ook voor aangepaste decoratie.

Kan je iets meer vertellen over die decoratie en de omkadering?

Tinne Vandersmissen: “Feesten doe je met al je zintuigen. Vandaar dat we ook veel belang hechten aan de omkadering en uw gasten onderdompelen in een unieke sfeer: lieflijk, gracieus, hip en trendy, vlot en ongedwongen, weelderig, puur en naturel,… Voor B2B-feesten proberen we ook het bedrijf herkenbaar in het interieur weer te geven. Zo hebben we voor een betonfirma betonnen vlechtwerk gebruikt in de decoratie. Vandersmissen Feestservice levert indien nodig ook tafels, statafels en stoelen.” 

Jullie verzorgen al ettelijke jaren de crew- en VIP-catering voor Rock Werchter, goed voor 5000 personen. Hoe garanderen jullie een vlot verloop?

Tinne Vandersmissen: “Feesten is inderdaad meer dan alleen maar lekker eten serveren. Er komen verschillende parameters bij kijken, waaronder de timing. Vandersmissen Feestservice heeft daar veel ervaring in. Zo is het voor een vlotte afhandeling heel belangrijk hoe de feestzaal precies is opgebouwd, waar de servicedoorgangen zijn, waar de buffetten worden opgesteld,… maar er komt ook wat psychologie kijken om te weten hoe mensen in gezelschap functioneren en eten. De keuze aan gerechten bijvoorbeeld is uitgekiend. Als vijfduizend mensen aan een buffet niet meer weten wat kiezen, loopt je timing in het honderd. Dat zijn allemaal factoren waarin we onze klanten met raad en daad in kunnen bijstaan.”    (NV)

 

Feestservice Vandersmissen is het mooie verhaal van Marc Vandersmissen en Hilde Verheyen, die 36 jaar geleden, amper jonge twintigers, maar met een koksopleiding op zak, in hun garage in Hoogstraten met levering aan huis van buffetten begonnen. Later kwam daar een delicatessenwinkel op de Hoogstraatse Vrijheid bij. Het feest voor 4000 mensen dat ze in 1983 organiseerden voor de Veiling Hoogstraten werd een absoluut succes en betekende een doorbraak voor Vandersmissen Feestservice, vandaag gespecialiseerd in feesten en events voor grote groepen. 

“Maar we zijn lang niet meer met ons tweetjes. Met onze dochters Liesbeth en Tinne is er een betrokken tweede generatie aan boord van ons bedrijf én we kunnen rekenen op een team van geschoolde en gemotiveerde medewerkers die onze slagzin ‘heerlijk, eerlijk, sfeerlijk’ elke dag opnieuw met heel veel goesting en plezier in de praktijk omzetten”, stellen Marc en Hilde.

Links