Antwerp Bowling

Een gezellige middag en avond uit

Auteur: 
Marc Balduyck

Reeds 5 jaar bevindt de populaire Antwerp Bowling zich op Linkeroever in Antwerpen. Het gebouw met ruime parking, doet aan de buitenkant industrieel aan maar dat gevoel verdwijnt compleet wanneer je een stap binnen de deur zet. De ruimte ademt sfeer en gezelligheid met een ruime bar en warm onthaal door de zaakvoerder zelf; Filip Meeus. 

Hier kunt u ontspannen genieten van een potje bowlen met vrienden, familie of collega’s onder het genot van een lekker drankje en daarna aanschuiven voor heerlijke gerechten, vers klaargemaakt door de zaakvoerder. Antwerp Bowling biedt verschillende formules aan voor elke gelegenheid zoals een verjaardag of kinderfeestje, maar ook zijn er business arrangementen mogelijk. 

Meer dan alleen Bowling
Antwerp Bowling beschikt over 16 moderne volautomatische bowlingbanen. De banen en machines kunnen bij storing direct worden gerepareerd aangezien er steeds iemand aanwezig is om ze te verhelpen. “Wij trachten, binnen onze mogelijkheden, een topservice te bieden in onze bowling. Niet alleen eventuele problemen op de banen en met de machines moeten snel verholpen worden, ook de service bij de bar en in het restaurant staan bij ons voorop. Mensen komen hier om te ontspannen en zich te amuseren en dan wil je met een glimlach bediend worden en niet te lang op een drankje hoeven wachten,” vertelt zaakvoerder Filip Meeus. 

Voor een gezellige middag of avond uit biedt Antwerp Bowling echter veel meer dan bowling alleen. Naast de bowlingbanen is er een gamecenter, pooltafels en een drieverdiepingen tellende binnenspeeltuin waar zowel jong als oud zich uren kunnen vermaken. “We hebben er enige tijd geleden voor gekozen om onze bowling uit te breiden met onder andere speelgelegenheid voor kinderen, enkele pooltafels en een gamecenter. De volwassenen kunnen zo bijvoorbeeld genieten van een potje bowlen terwijl de kinderen zich vermaken in de binnenspeeltuin. Vanaf de bowlingbanen is er direct zicht op de speeltoestellen omdat alles zich in dezelfde ruimte bevindt. Het is dan ook als ouder gemakkelijk om een oogje in het zeil te houden. Vaak willen de kinderen echter ook eens proberen op de bowlingbaan en dat kan. Wij hebben bowlingschoenen vanaf maat 28 en de banen kunnen worden voorzien van hekjes,” legt Filip Meeus uit. “De diversiteit is belangrijk want klanten kunnen zich hier eigenlijk een hele dag vermaken of kunnen in plaats van bowlen komen poolen of gewoon gezellig iets komen drinken en eten. Het plan is om in de toekomst te blijven investeren en uitbreiden om onze klanten steeds iets nieuws te kunnen bieden. Binnen drie weken is het bij ons bijvoorbeeld mogelijk om naast de bowling en andere activiteiten te komen indoor snookerballen.”

(H)eerlijke Belgische keuken
Naast het nodige entertainment is het bij Antwerp Bowling ook mogelijk om lekker te eten. De keuken kan omschreven worden als vers, huisgemaakt, Belgisch en voor een schappelijke prijs met klassiekers als stoofvlees, vol-au-vent en de fameuze ribbekes met ananas en frietjes. “Ik maak alle gerechten vanaf de basis zelf en vers en probeer de klanten zeker te imponeren met de eerlijke en authentieke smaak. Het vlees wordt dagelijks vers aangekocht voor onder andere de steengrill en de kiekenpan. De kiekenpan is een grote partypan gevuld met kippenbouten, kippenworstjes, kippenfilets en kipsateetjes en kippenvleugels op verschillende wijze gemarineerd. Daarbij serveren we brood en frietjes met mayonaise. Ideaal om samen van te genieten na een potje bowlen,” vertelt Filip Meeus. Groepen kunnen gebruik maken van een aparte eetzaal met aangepast menu. In de Taverne kan men a la cart eten. 

Voor iedere gelegenheid een formule
Of het nu een verjaardagfeest, kinderfeestje of bedrijfsuitje betreft, Antwerp Bowling heeft voor iedere gelegenheid een gepast arrangement. Een kinderfeestje kan worden georganiseerd in de speeltuin of bij de bowling. De kinderen worden verwend met een lekker drankje en chips tijdens het bowlen of spelen. Daarna is er de keuze voor pannenkoeken, een kinderijsje of frietjes met curryworst of nuggets. Het is ook mogelijk om op voorhand een donuttaart te bestellen voor de jarige en de jarige ontvangt als cadeau een echte bowlingkegel.
Voor een gezellig bedrijfsuitje is er de keus voor het Business arrangement. Dit arrangement bestaat uit twee uur bowlen inclusief drie consumpties met keuze uit de bieren van ’t vat en frisdranken. Na het bowlen is het gezellig aanschuiven in het restaurant voor de steengrill voorafgegaan aan een lekkere amuse. Er is keus in verschillende vleessoorten en verschillende sausen waarbij er een koude pastacombinatie en frietjes worden geserveerd. Per persoon zijn er een halve fles wijn en een halve fles water inbegrepen. Het diner wordt afgesloten met koffie of thee met versnaperingen en een fantasie van de chef.

Alle trams leiden naar Antwerp Bowling
Zo’n 5 jaar geleden verhuisde de Antwerp Bowling van Het Zuid naar Linkeroever. “Minder centraal gelegen, maar heel goed bereikbaar met onder andere het openbaar vervoer,” verteld Filip Meeus. “We zeggen wel eens gekscherend; “alle trams leiden naar Antwerp Bowling”, omdat hier heel veel tramlijnen voor de deur stoppen. Ook vanaf de ring zijn we met de auto zeer goed bereikbaar en beschikken we nu over ruime parkeergelegenheid. Het gebouw is daarnaast ook volledig rolstoeltoegankelijk.” (MRB)

Antwerp Bowling - Blancefloerlaan 181C 
2050 Antwerpen - Tel. 03 238 66 36
info@antwerpbowling.be - www.antwerpbowling.be

Openingsuren

Maandag: 18.00u tot 23.00u 
Tijdens schoolvakanties om 13.30 open
Dinsdag:    14.00u tot 22.00u
Woensdag:    12.00u tot 23.00u
Donderdag:    13.30u tot 23.00u
Vrijdag:    13.30u tot 00.00u
Zaterdag:    10.00u tot 00.00u
Zondag:    11.00u tot 20.00u
*Sluitingsuren zijn indicatief
*Voor groepen (4 bowlingbanen) kunnen we ofwel langer open houden of vroeger open doen.