Bijna 70 jaar Mercedes-partner voor privé en bedrijf

Garage Vriesdonk – Mercedes-Benz
Editie: 
Ambassadeurs
Auteur: 
Redactie

Al tientallen jaren is Garage Vriesdonk een betrouwbare partner voor wie met een Mercedes rijdt. Als concessiehouder en erkend servicecenter rijden er jaarlijks 800 nieuwe wagens de deur uit. “We hebben de jongste jaren een groei van telkens 20% gekend,” zegt manager Tom Pieters. “Dit is mede te danken aan het feit dat wij ons één van de vijf ‘dedicated’ AMG Performance Centers in België mogen noemen en tevens ook aantrekkelijke fleet-oplossingen aanbieden voor ondernemers.”

Garage Vriesdonk is een bekende naam in Brasschaat en omstreken. Al sinds 1948 - jazeker!- is de garage actief. Intussen werken er 30 mensen en heeft men er permanent ongeveer 150 wagens direct leverbaar uit eigen beheer.

“We zijn inderdaad een vaste waarde in het Mercedes-landschap,” zegt Tom Pieters. “En dat heeft men ook bij Mercedes zelf begrepen. Daarom heeft men ons uitgekozen als ‘dedicated’ partner om AMG-voertuigen te verkopen en te servicen. Het gaat om een bijzonder sportwagensegment binnen de Mercedesfamilie waarvoor de autofabrikant Daimler-Benz een apart hoofdstuk wil schrijven.

Unieke AMG-rijervaring

“Het komt erop neer dat je elk Mercedesmodel - van de A- tot de S-klasse - in een  AMG-uitvoering kan krijgen. Motor, ophanging, remmen, schakeltijden van versnellingsbak, uitlaat, interieur, … alles heeft een AMG-behandeling gekregen. Het resultaat is een totaal andere wagen met een unieke, sportieve rijbeleving. Bovendien wordt elke motor door één en dezelfde technieker gemaakt. AMG volgt hiermee het ‘one man, one engine’-principe, wat elke wagen uniek maakt. In navolging van deze AMG-filosofie heeft AMG sinds enkele jaren zelfs voertuigen met een eigen AMG-chassis, waaronder de AMG GT. Dat Mercedes almaar investeert in de toekomst is al heel lang bekend. In september zal op het autosalon van Frankfurt de HYPER Sportscar voorgesteld worden. Het is een hybride  aangedreven wagen. De aandrijflijn  van deze Hypercar is gebaseerd op die van de recente F1-auto’s van Mercedes-Benz AMG. Dit wil zeggen een 11.000 toeren draaiende 1.6 liter V6 turbomotor, gekoppeld   aan elektromotoren op de 4 wielen. Resultaat: meer dan 1000 pk.”

Ook in de fleetmarkt

Terwijl Mercedes al jaren diep doorgedrongen is in de privémarkt en de markt van zelfstandigen en vrije beroepen, liet de intrede in de fleetmarkt iets langer op zich wachten. “Maar nu is dat zeker een feit,” zegt fleet manager Gregory Lang. “Mercedes heeft de jongste jaren enkele modellen gelanceerd die benchmark zijn op vlak van co2-uitstoot en fiscaliteit. Dat maakt deze wagens intussen bijzonder aantrekkelijk voor de fleetmarkt. We gaan dan ook graag bij bedrijven op bezoek om de mogelijkheden van een Mercedes-wagenpark voor werknemers te bekijken. En die mogelijkheden zijn veelvuldig. Menig bedrijfsleider staat er na zo’n gesprek dan ook van versteld wat Mercedes voor zijn onderneming te bieden heeft. Zo merk je dat menig traditioneel wagenpark uit de middenklasse uiteindelijk duurder uitvalt dan een Mercedes-wagenpark uit de premiumklasse.”

 

 Via Garage Vriesdonk is Mercedes de perfecte fleet-partner voor uw wagenpark.

 

Garage Vriesdonk

Bredabaan 624

2930 Brasschaat

Tel.: 03 633 95 50

info@vriesdonk.mercedes-benz.be

www.vriesdonk.be