Een reis rond de wereld in 36 smaken

ChoFleur
Editie: 
Ambassadeurs
Auteur: 
Redactie

Wie denkt dat hij zowat alle pralinesmaken heeft geproefd, moet toch nog eens bij ChoFleur langsgaan. “We zijn ervan overtuigd dat meer dan de helft van onze pralines ook voor de fervente pralineliefhebber nog nieuwe smaken bevatten,” zegt Pieter Verhaert. “ Of wat dacht u van een praline gevuld met kokosnoot en ananas, guave en mango of de Japanse citrusvrucht yuzu? En dat allemaal: puur natuur. Zonder kleurstoffen, bewaarmiddelen of smaakversterkers.”

Eind vorig jaar deed Pieter Verhaert zijn officiële intrede in de wereld van de Belgische chocolatiers. Samen met vader Michel vatte hij het idee op om de pralineliefhebber te verrassen met  enkele nieuwigheden. Geen van beiden hadden in het  verleden ook maar enige link met chocolade. Behalve dat ze er allebei dol op zijn.

Antwerpen en Gent

Intussen hebben Pieter en Michel hun eerste winkel geopend aan de Eiermarkt 5 in Antwerpen.  In oktober van dit jaar komt daar een tweede verkooppunt bij aan de Limburgstraat 14 in het centrum van Gent.

Wie in een tijdspanne van amper 10 maanden twee pralinewinkels opent, heeft blijkbaar een vliegende start genomen. De vraag is nochtans hoe je je als nieuwkomer-chocolatier nog kan onderscheiden in een chocoladeland als België.

Nieuwe, verrassende smaakcombinaties

“Wel, gewoon door anders te zijn dan de anderen,” zegt Michel Verhaert. “En dat manifesteert zich op meerdere vlakken. Zo hebben we momenteel 36 verschillende smaken in ons assortiment. We hebben ons laten inspireren door tal van exotische fruitsoorten en kruiden. Na veel geëxperimenteer hebben we daarmee onze ‘reis rond de wereld in 36 smaken’ samengesteld. We onderscheiden bij de vullingen zes grote families: fruities, spicies, marsepeinen, karamels, pralinés en origines. Ze zijn omhuld met witte of pure chocolade, melkchocolade of gekarameliseerde witte chocolade. ”

Dat levert combinaties op als Italiaanse bergamot met Vietnamese kalamansi of zoethout met munt. De ‘origine’-reeks bestaat uit pralines die zijn gemaakt met cacao uit één bepaald land. Bijvoorbeeld Madagaskar, Papoea-Nieuw-Guinea, Venezuela en Peru.

Geen bewaarmiddelen, geen kleurstoffen

“Wat ChoFleur zo typisch maakt is het feit dat voor ons alleen de smaak telt,” zegt Pieter Verhaert. “We gebruiken daarom alleen de beste ingrediënten. En we doen daarbij geen enkele toegeving. Zo horen in onze kwaliteitspralines geen andere vetten thuis dan echte cacaoboter en melkvetten. En in de pralinés uiteraard nog notenolie. Goedkopere en minderwaardige vetten zal je bij ons niet vinden. Bovendien gebruik we enkel natuurlijke suikers en dus geen kunstmatige zoetstoffen.”

Eenhapspraline verpakt als bloem

Bijzonder is ook de ChoFleur-verpakking. Elke praline maakt de knop uit van een bloem met bloemblaadjes met daarop een nummer dat verwijst naar de smaak. Ze zijn verpakt in een mooi en handig doosje. “Onze ChoFleur-pralines zijn verkrijgbaar in drie formaten: small, met 9 stuks voor € 12, medium met 21 stuks voor € 26 en large met 36 stuks (het hele gamma) voor € 44.  Wie trouwens met de verpakking terugkeert naar de winkel voor een ‘navulling, betaalt nog slechts 1 euro per praline.”

 “ChoFleur is een eenhapspraline die perfect past tussen uw smaakpapillen en uw gehemelte.”

ChoFleur vindt u aan de Eiermarkt 5 in Antwerpen en in de Limburgstraat 14 in Gent. Bestellen kan ook via de webshop www.chofleur.com.

e-mail: info@chofleur.com