Er goed uitzien is een recht. En Medipolis kan daarbij helpen.

Medipolis – Antwerp Private Clinic
Editie: 
Ambassadeurs
Auteur: 
Redactie

We weten het allemaal: als we er goed uit zien, voelen we ons beter en gaan we vlotter door het leven.  Lichaamsverzorging en gezondheid zijn immers van groot belang. Maar soms moeten we de natuur een handje helpen met een extra gelaatsverzorging, een behandeling om de huid te verjongen of Coolsculpting, een techniek  waarmee overtollige vetcellen definitief worden weggewerkt.   Sinds 2009 kan het allemaal in Medipolis aan de Boomsesteenweg in Wilrijk. 

Medipolis profileert zich als ‘Antwerp Private Clinic’, een multidisciplinair gezondheidscentrum met dokters en schoonheidsspecialisten waar je terecht kan voor medische en niet-medische behandelingen.  Je vindt er onder andere een oogarts, tandarts, dermatoloog, vaat- en plastisch chirurg.

Privékliniek

“Een privékliniek heeft zo zijn voordelen, “ zegt manager Janice Van Hoof. “De tijd die verloopt tussen het maken van de afspraak en de afspraak zelf is sowieso een stuk korter dan in de openbare ziekenhuizen. Bovendien hoef je ook op de dag van de afspraak niet lang te wachten. Dertig tot veertig minuten; meer tijd verstrijkt er niet tussen het binnenstappen van Medipolis en weer buitengaan.“

KIWA-gecertificeerd

“Dat Medipolis KIWA-gecertificeerd is, staat buiten kijf. Deze certificering betekent dat onze instelling voldoet aan hoge professionaliteitseisen, een strikte hygiëne en optimale veiligheid voor de patiënt.  Onze gespecialiseerde artsen worden bijgestaan door paramedische medewerkers die specifiek zijn toegewezen aan één bepaalde medische discipline. Aangezien patiënten bij ons maar heel kort vertoeven en sowieso dezelfde dag nog naar huis gaan, is er van ziekenhuisbacterie hier geen sprake. Een geruststelling, toch?”

Droge ogen

Medipolis staat intussen bekend voor zijn innovatieve behandelingen van oogafwijkingen. “Zo zijn we de eerste droge-ogenkliniek in België, “ zegt Janice Van Hoof. “We beschikken over de meest geavanceerde apparatuur om diagnoses te stellen en de behandeling van droge ogen uit te voeren. De patiënt is er heel blij mee, want het traditionele ‘druppelen’ is  achteraf niet meer nodig.”

“Door adequate medische ingrepen die gaan van laserbehandelingen tot het inbrengen van lensimplantaten, kunnen we het dragen van een bril of contactlens volledig overbodig maken. In samenwerking met Amerikaanse en Europese bedrijven werken we mee aan de ontwikkeling en het op punt stellen van de nieuwste technieken.”

Verjonging van het netvlies

“Ook de ‘floaters’ of zwevende zwarte vlekjes die – als ze veelvuldig voorkomen – het zicht sterk kunnen vertroebelen, kunnen we met de juiste laserbehandeling wegwerken. En dat zonder pijn of risico. Ten slotte beschikken we over de nieuwste apparatuur om via laserbehandeling het netvlies – dat als gevolg van het ouder worden verhardt  en verkalkt -  te verjongen. Resultaat is dat het netvlies uit zichzelf nieuwe, jonge cellen gaat aanmaken waardoor we ook de kwaliteit van ons zicht met 10 tot 15 jaar verjongen.”

Firm-clinic: ‘beauty’ & ‘esthetics’

Naast de medische activiteiten zijn er binnen Medipolis dus nog de niet-medische specialismen. Die zijn ondergebracht onder de naam Firm.  “Ook binnen Firm werken we uitsluitend met high level producten en toestellen, “ zegt general manager Claudia Doeser.  “Die zetten we in voor de optimale verzorging en verbetering van het lichaam.”

Coolsculpting

Met de leeftijd wil het lichaam wel eens wat minder strak worden. En hier en daar ontstaan wat vetophopingen. “Ook die behandelen we,” zegt Claudia Doeser. “We hebben daarvoor de coolsculpting-techniek waarmee onderhuids vet lokaal wordt verwijderd zonder chirurgische ingreep.  Overtollige vetcellen worden bevroren zodat ze op een natuurlijke manier afsterven en afgevoerd worden. Daarbij wordt omliggend weefsel geenszins beschadigd.  Onthoud dus dat er geen snijwerk of liposuctie aan te pas komt. En ook enige vorm van verdoving is dus overbodig.”

“In samenspraak met een specialist wordt een behandelingsschema opgemaakt, waarbij na acht weken de eerste resultaten zichtbaar zijn. Het eindresultaat wordt bereikt na 12 tot 16 weken.  Als enige in België doen we trouwens ook aan ‘dual sculpting’.  We bedoelen hiermee dat onze apparatuur  geschikt is  om twee lichaamszones tegelijkertijd te behandelen, waardoor de totale behandelingstijd dus wordt gehalveerd. Per consultatie moet je trouwens rekenen op amper een 35-tal minuten.”

Universal Contour Wrap

“Wie over het hele lichaam meerdere hardnekkige centimeters wil verliezen, is gebaat bij onze Universal Contour Wrap.  We werken hier met een unieke combinatie van klei en diverse wikkeltechnieken, waardoor je na één behandeling het resultaat al ziet. Je lichaam voelt strakker aan en je huid is zijdezacht. Deze techniek is ideaal voor wie zich op korte tijd wil klaarstomen voor een speciale gelegenheid of bij aanvang van een dieet.”

Laserontharing

“Verder  is er nog onze permanente laserontharing. We werken hierbij met vooruitstrevende lasers zoals de Soprano Ice Platinum, een limited edition die bijna pijnloos werkt en geschikt is voor alle huidtypes. Zelfs de zongebruinde huid.  Zo kan deze behandeling het hele jaar door worden toegepast. Tijdens de ontharingssessie warmt de laser de haarwortel zeer kort op zodat hij afbreekt en verdwijnt. Na enkele behandelingen is het resultaat een permanente haarvrije zone.”

En veel meer

“We hebben hier maar enkele mogelijke behandelingen beschreven, maar ons  gamma is veel, veel ruimer.  Zo kan je bij ons ook terecht voor rimpel- en transpiratiebehandeling, huidverstrakking, behandeling tegen couperose en pigmentvlekjes, wenkbrauw-shaping, permanente make-up, enz. Op onze site vind je nog veel meer informatie en daar kan je ook een afspraak vastleggen.”

“Door het bevriezen van vetcellen met Coolsculpting verdwijnt het vet voorgoed.”

“Met de juiste laserbehandeling van uw netvlies verjongen we uw zichtkwaliteit met 10 tot 15 jaar bij maculadegeneratie, diabetes en tal van andere aandoeningen.”

“Transforming your life through medical excellence”

Medipolis                                                                                                        

Boomsesteenweg 223 – 2610 Wilrijk

Tel.: 03 828 29 49

e-mail: info@medipolis.be

www.medipolis.be

Firm

Boomsesteenweg 223 – 2610 Wilrijk

Nationalestraat 99 – 2000 Antwerpen

Kortrijksesteenweg 26 – 9830 Sint-Martens-Latem

Tel.: 0800 262 22

e-mail: info@firm-clinic.be

www.firm-clinic.be