Familie Koch opent nieuw hotel in Lommel

Corbie-hotels voor business & pleasure
Editie: 
Ambassadeurs
Auteur: 
Redactie

Zopas is aan de Binnensingel in Lommel het nieuwe Corbie-hotel geopend.  Deze ultramoderne nieuwkomer met 30 hotelkamers, 15 business flats en vergaderruimte is de vierde telg binnen de Corbie-hotelsfamilie. Ook hier houdt het management vast aan het initiële credo: professionele service in combinatie met huiselijke gezelligheid.

Voor de start van het Corbie-hotelsverhaal moeten we terug naar het begin  van de jaren 90. De familie Koch bouwde in de Molse Corbiestraat een bestaande seniorie om tot complex met hotelkamers en een aantal gemeubelde appartementen. De naam Corbie-hotel was geboren.

Hotelkamers & business flats

Een tiental jaren later deed de tweede generatie zijn intrede in het management. Zoon Jan Baptist en dochter Pauline kwamen het team met hun ouders versterken. De nieuwkomers staken meteen een nieuwe dynamiek in de onderneming. Vanuit het naburige Lommel kwamen rond de eeuwwisseling meer en meer vragen naar verblijfsaccommodatie. Het aanbod gastenkamers in de bestaande hotels was vrij beperkt en bovendien mikten deze quasi uitsluitend op toeristen. Voor zakenlui was niet echt iets voorzien. Daarom opende de familie Koch in 2004 haar tweede hotel. Het werd een nieuwbouw met 35 hotelkamers pal in het centrum van Lommel.

Het verjongde managementteam bleek het ondernemen in de vingers te hebben en toen enkele jaren later ook vanuit de stad Geel signalen opdoken met de vraag naar hotelaccommodatie moest de familie Koch niet lang nadenken. Sinds 2008 is aan de Markt een nieuw Corbie-hotel met 22 kamers en evenveel volledig uitgeruste business flats operationeel. Net als het hotel in Mol beschikt ook dit hotel over een vergaderaccommodatie voor 70 à 80 personen.

Intussen draaide het hotel in het centrum van Lommel op volle toeren en moesten geregeld aanvragen worden geweigerd wegens volgeboekt,” zegt commercieel manager Jan Baptist Koch. “Als je weet dat de economische activiteit in Lommel in volle expansie is en er nog ettelijke hectaren industriegrond liggen te wachten op toekomstige exploitatie leek het ons opportuun om een bijkomend hotel te bouwen. Een geschikt perceel vonden we aan de Binnensingel. Intussen is het nieuwe hotel met zijn 30 hotelkamers en 15 business flats af.”

“Het hotel mag dan wel een ultramoderne, cleane look hebben, onze persoonlijke aanpak en onze huiselijke sfeer, die we in elk van de vorige drie hotels hebben gerealiseerd, trekken we ook hier door.”

Fietsarrangement

Intussen werd besloten om naast de zakenlui die de meerderheid van het cliënteel blijven uitmaken, ook een gooi te doen naar de recreatieve gasten. Daarom werd een samenwerking opgestart met Travelbird. Samen werd een fietsvakantie-arrangement uitgewerkt waarbij gasten via knooppunten een fietstocht kunnen afleggen en elke dag in een ander Corbie-hotel kunnen slapen. De bagage wordt met de wagen nagebracht. “Sinds een drietal jaren zijn we met dit concept gestart en we mogen het gerust een erg succesvolle formule noemen.”

“Ons credo blijft: professionele service in een familiale sfeer.”

 

Meer info over de Corbie-hotels vindt u op www.corbie.be
Telefoneren doet u naar 014 31 98 71 en e-mailen naar info@corbiehotel.com.