In samenwerking met bedrijven zorgen we voor de reconversie van de regio

Alex Ternier – directeur provinciaal domein De Schorre
Editie: 
Ambassadeurs
Auteur: 
Redactie

“Met zijn oppervlakte van 75 hectare en zijn centrale ligging in ‘de Vlaamse ruit’, te midden van de regio Gent, Brussel, Mechelen, Leuven en Antwerpen, is het provinciaal domein De Schorre niet alleen een aantrekkingspool voor allerhande vormen van recreatie, maar is het dankzij een dynamisch management ook een plek waar publiek-private samenwerkingsinitiatieven voor een snelle reconversie van de regio zorgen. Bedrijven spelen in De Schorre een centrale rol. Niet alleen kunnen ze er voor hun vergaderingen en congressen gebruik maken van onze accommodatie, maar ze kunnen bij ons ook permanente bedrijfsactiviteiten opzetten.”

Aan het woord is Alex Ternier, sinds 2000 directeur van het provinciaal domein De Schorre in Boom. Het Autonoom Provinciebedrijf (APB) is inmiddels uitgegroeid tot een KMO met 30 personeelsleden.

“De Schorre is bij het publiek het best gekend voor zijn laagdrempelige evenementen,” zegt Alex Ternier. “We noemen het hoogdynamische activiteiten, waarvan we er in de loop van het jaar 7 zelf organiseren. Denk aan Lekker Klassiek met intendant Jef Neve, in samenwerking met Studio 100, of onze traditionele planten- en ambachtendag. Anderzijds spelen we ook de rol van eventbureau en  organiseren we evenementen voor derden.”

Congrescentrum

In wat vroeger de machinehal van een steenbakkerij was, is sinds 2009 congrescentrum De Pitte gevestigd. Het is een trendy gebouw met industriële look waarin een ruime hal en 5 vergaderzalen met een vergadercapaciteit tot 120 personen, zijn gevestigd. Elk van hen is uitgerust met de nieuwste multimedia.  “Samen met onze centrale ligging en ruime parkeermogelijkheden is De Pitte de uitgelezen plek voor bedrijven uit de ruime regio om er hun vergaderingen en congressen te houden. Die kunnen uiteraard gecombineerd worden met een lekkere lunch of diner en met tal van recreatiemogelijkheden zoals kajakken, parapente, muurklimmen, … En dat alles in een prachtig groen kader.”

Publiek-Private Samenwerking

“Maar er is meer. De jongste jaren zijn hier in De Schorre prachtige voorbeelden van publiek-private samenwerking ontstaan. Jonge ondernemers komen met hun business plannen naar hier en als we er win-winmogelijkheden in zien, gaan we samen in zee.  Op die manier is hier op het domein zich zelfs een circus komen vestigen en het bedrijf Intense Activities, dat onder andere sportkampen organiseert voor particulieren en bedrijven. Op die manier is er in De Schorre de jongste jaren niet minder dan 25 miljoen euro geïnvesteerd aan privé-kapitaal.  De Rupelstreek, die in het verleden werd gekenmerkt door vervuilende industrie, is intussen omgevormd tot een groene long in de Vlaamse ruit, waar de leisure industrie alle kansen krijgt. En wij willen met De Schorre de motor zijn van deze reconversie.”

“Met De Schorre moeten we in de toekomst nog meer de leisure industrie omarmen.”

Provinciaal domein De Schorre

Schommelei 1

2850 Boom

Tel.: 03 880 76 00

info@deschorre.be

www.deschorre.be