Intensieve samenwerking leidt tot nog betere service voor onze klanten

Auto Natie Groep: 3 entiteiten, 3 eigenheden, 1 groep
Editie: 
Ambassadeurs
Auteur: 
Redactie

Sinds mei van dit jaar behoren Auto Natie in Antwerpen, Autobedrijf Claessens in Wilrijk en Automobiel Center Kontich tot één en dezelfde ‘market area’.  Deze verdelers van Audi, Volkswagen en Seat zullen zich voortaan als één groep presenteren. “Deze samenwerking levert voor onze klanten tal van voordelen op,” zegt market area-verantwoordelijke Nicolas Kamoen. “We kunnen voortaan een gemeenschappelijk stockbeheer voeren en daardoor ons aanbod van nieuwe en tweedehandswagens aan onze klanten aanzienlijk verhogen. Bovendien kunnen onze klanten nu in de drie vestigingen terecht voor dezelfde kwalitatief hoogstaande service en onderhoud. De keuze is aan hen.”

De drang naar schaalvergroting doet zich vandaag de dag in zowat alle economische sectoren voor. Ook de automobielsector ontsnapt er niet aan. “Het landschap van dealerships is sterk aan ’t veranderen,” zegt Nicolas Kamoen. “Nieuwe technologische ontwikkelingen in de autosector, met onder andere de intrede van nieuwe hybride en ‘full electric’-modellen, stellen almaar hogere eisen aan de diverse merkgarages. Om de dienstverlening op peil te houden zijn daarom overnames of grote samenwerkingsverbanden noodzakelijk. Dit is ook het geval bij de Audi en Volkswagenverdelers.”

Market area Antwerpen

“Het landschap van dealerships is intussen onderverdeeld in wat men ‘market area’s’ is gaan noemen. Ook in de Antwerpse regio is een dergelijke market area gecreëerd. Drie garages maken er deel van uit: Auto Natie in Antwerpen, Autobedrijf Claessens uit Wilrijk en Automobiel Center Kontich. Let wel, het gaat hier niet om een fusie, maar om een intensief samenwerkingsverband, waarbij de drie concessies blijven bestaan en elke garage bovendien haar eigen identiteit zal behouden.”

Elke garage zijn eigenheid

“Die individuele eigenheid vinden we zeer belangrijk. De drie garages zijn lokaal sterk geïntegreerd en hebben hun eigen aanpak. De klanten moeten zich thuis voelen bij hun concessiehouder. De synergie achter de schermen heeft tot doel ons aanbod en onze dienstverlening te verhogen. Zo wisselen wij reeds testvoertuigen uit en genieten wij van mekaars kennis en ervaring. De toepassing van elkaars best practices kan de kwaliteit van onze dienstverlening enkel maar verhogen.”

Voordelen voor de klant

“De samenwerking heeft zo ook zijn voordelen voor onze klanten in de na-verkoop. De voertuiggegevens van onze klanten zijn beschikbaar in iedere vestiging en voor dringende interventies kunnen wij de klanten sneller helpen door het uitgebreider aanbod in de werkplaatsen. De vestiging waar het voertuig is aangekocht blijft graag het eerste aanspreekpunt, maar kan beroep doen op de expertise en beschikbaarheid van de andere vestigingen. Voor de professionele fleetklanten zullen de Service Level Agreements voortaan ook van toepassing zijn in alle vestigingen. Dit heeft inmiddels al zijn vruchten afgeworpen met de tijdelijke knip van de Leien, waar de bereikbaarheid van de garages op de proef wordt gesteld en een collega-garage tijdelijk een perfect alternatief kan zijn.”

“Naast de gekende CNG (aardgas) en plug-in hybride motoren werkt Audi aan de ontwikkeling van full electric versies met een autonomie van meer dan 400 km.”

“Klanten kunnen nu in elk van de drie garages terecht voor dezelfde kwalitatieve service. Servicecontracten en andere afspraken blijven binnen de drie vestigingen gegarandeerd.”

Hybride, elektrisch en … de nieuwe Audi A8

Nieuwe ontwikkelingen in de autosector volgen mekaar snel op. Zo wordt ook bij Audi gewerkt aan nieuwe hybride motoren en zelfs een ‘full electric’-versie.

“Binnenkort zal Audi een volledig elektrische wagen op de markt brengen met een autonomie van meer dan 400 kilometer,” zegt Nicolas Kamoen. “Op die manier wil het merk voorbereid zijn op een stapsgewijze introductie van elektrische voertuigen.  Intussen merken we dat de verkoop van plug-in hybrides in de Antwerpse regio duidelijk in de lift zit.  Audi heeft momenteel al twee plug-in-modellen binnen het e-trongamma: de A3 en de Q7 met zijn diesel-elektromotor.  Zelfs in het bijzonder milieuvriendelijke CNG-programma, waarbij wagens zijn uitgerust met een aardgas-benzinemotor neemt Audi de leiding met de A3-, A4- en A5-versie. En in november lanceert Audi zijn nieuwe A8-model. Het wordt een absolute high-tech-uitvoering die sowieso dé standaard wordt in het hogere autosegment.”

Afspraken voor de 3 garages maakt u voortaan via www.autonatie.be

Auto Natie: Audi, Volkswagen, Seat, Bedrijfsvoertuigen, Skoda-aftersales

Groenendaallaan 397

 2030 Antwerpen

 Tel.: 03 231 59 30

info@autonatie.be

Automobielcenter Kontich: Audi, Volkswagen, Bedrijfsvoertuigen

Groeningenlei 23

2550 Kontich

Tel.: 03 450 80 50

ack.vw@ackgroep.be

ack.audi@ackgroep.be

Autobedrijf Claesssens: Audi, Volkswagen, Seat, Bedrijfsvoertuigen

Boomsesteenweg 67

 2610 Wilrijk

Tel.: 03 830 01 01

info@claessensgroep.be