Kunst aan de muur geeft net die extra touch

Editie: 
Ambassadeurs
Auteur: 
Redactie

Een uniek kunstwerk van een jonge kunstenaar op kantoor? Een goed idee. Kunst brengt niet alleen een uitzonderlijke sfeer met zich mee, het verrast bezoekers en inspireert medewerkers. Kunstwerken versterken de uitstraling van een onderneming én ze stimuleren de creativiteit van medewerkers en bezoekers.

Kunst in Huis helpt al bijna 40 jaar organisaties, bedrijven en particulieren op weg bij hun eerste stappen in de kunstwereld. De vzw verkoopt en verhuurt kunstwerken aan een betaalbare prijs, zodat iedereen kunst ‘in huis’ kan halen. Bedrijvenadviseur Sofie Van Nuffel: “Klanten vertellen me dat de kunstwerken die bij hen ophangen vaak een ijsbreker zijn. Ze brengen een gesprek op gang en het intrigeert bezoekers. Ook als het kunstwerk niet bevalt, hebben ze er vaak iets over te zeggen.”

Omnium verzekerd

Het grote voordeel van kunst huren is dat een bedrijf of organisatie zich niet moet bezig houden met de selectie en het beheer van een kunstcollectie om toch die extra touch te geven van unieke werken aan de muur. Bovendien is er weinig risico aan verbonden: alle werken zijn omnium verzekerd, worden geplaatst door specialisten en jaarlijks kan er geruild worden voor nieuwe, frisse werken. Als het bedrijf toch een of meer werken wenst aan te kopen, kan dat.

Sofie Van Nuffel: “De collectie van Kunst in Huis is erg divers en dynamisch. Momenteel hebben we meer dan 5000 kunstwerken in collectie, gaande van tekeningen en olieverfschilderijen tot fotografie en beeldende kunst. Zo hebben onze klanten toegang tot meer dan 350 kunstenaars uit Vlaanderen en Brussel. Elk jaar komen er een tiental nieuwe kunstenaars en zo’n 500 nieuwe kunstwerken bij.”

“Veel kunstenaars met een grote K maakten in hun vroege jaren deel uit van onze collectie. Schilder Michaël Borremans, conceptueel kunstenaar Wim Delvoye en fotograaf Dirk Braeckman zijn er enkele van.”

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Kunstenaars krijgen een duw in de rug door de toon- en verkoopkansen die Kunst in Huis hen biedt. Ze ontvangen een financiële vergoeding, ondersteuning bij het begin van hun kunstcarrière en zoveel mogelijk zichtbaarheid. “Deze kunstenaars een plaats geven in je bedrijf of organisatie is ook maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door te investeren in hedendaagse kunst toon je dat het om meer draait dan alleen maar geld verdienen. Je creëert bovendien een aangename plek om te denken, te werken en te vertoeven. Zo zijn er aanwijzingen dat kunst een positieve invloed kan hebben op het herstel van zieken. Mooi toch?”

Bedrijven en/of organisaties die interesse hebben in 5 of meer kunstwerken genieten een speciale service: artistiek advies op maat, een jaarlijkse wissel van kunstwerken, professionele plaatsing door de technische dienst van Kunst in Huis, omniumverzekering en kunsttransport. “Je leent al vijf kunstwerken vanaf € 1300 per jaar.

Kunst  in huis

Filialen in Antwerpen, Gent, Leuven en Brussel

Tel.: 02 247 97 10

info@kunstinhuis.be

www.kunstinhuis.be