La Buena Vida: het paradijs ligt in Putte

Editie: 
Ambassadeurs
Auteur: 
Redactie

La Buena Vida is het antwoord op la vida loca: zodra je in de prachtige zaak van Robert en Monique binnenstapt, ben je helemaal weg uit het waanzinnige ritme van ons dolgedraaide bestaan. Hoewel Mechelen en Lier op een boogscheut liggen, ben je toch even echt weg van de wereld en is het volop genieten geblazen van je privéparadijs.

Meer dan wellness

Wellness is een wezenlijk onderdeel van La Buena Vida, maar het is zeker niet het enige argument om naar Putte af te zakken. Diehardfans van verschillende soorten sauna of fanaten van Finse toestanden, komen elders beter aan hun trekken. Door een verblijf met overnachting in La Buena Vida te boeken, sla je echter heel wat vliegen in één klap. De luxe brengt het heerlijke gevoel van een topvakantie in een vijfsterrenresort naar Putte zonder al dat moois te moeten delen met andere gasten. Bovenop de sensatie van al die weldaad komt dus ook nog eens een warm huiselijk gevoel, wat de ervaring een gouden randje geeft.
En dat is precies het concept!

De zevende hemel ligt op het gelijkvloers

Wie een arrangement met overnachting boekt op het gelijkvloers, stapt binnen in een bijzonder veelzijdige verwennerij. Je hebt als gast 400m2 volledig tot je beschikking.
De klassiekers zoals sauna, hammam, yacuzzi en zwembad zijn van de partij, maar het  verschil met de klassieke wellness is dat je die faciliteiten niet met anderen moet delen en dat je ook niet op je horloge moet kijken om te checken of je tijd nog niet om is.

Van bad naar bed en terug

“Wat ons het meeste onderscheidt van andere zaken, is het feit dat we het thuisgevoel binnenbrengen tussen al die weldaad. In heel veel privé sauna’s baad je – letterlijk en figuurlijk- even in luxe, maar als je tijd er enkele uren later opzit, sta je met je voeten even snel opnieuw op de grond en in de realiteit. Omdat we  onze klanten de mogelijkheid bieden om tussen al die voorzieningen ook lekker te eten en heerlijk te slapen, zetten we de kers op de taart. Door die ‘dagelijkse behoeften’ in een allesbehalve alledaags kader aan te bieden, blijft de ervaring veel langer hangen. Mensen voelen zich hier ook echt thuis en maken tijd voor gewone dingen waarvoor ze in de dagelijkse ratrace geen gaatje vinden: zo is er een dame die steevast gewoon wat leest en geniet terwijl haar man van de sauna naar het zwembad huppelt.”

Magie op maat

“We proberen het onze klanten echt naar hun zin te maken. Dankzij een duidelijke en hartelijke communicatie weten we  heel goed wat hun verwachtingen zijn en daaraan proberen we in de mate van het mogelijke te beantwoorden. Soms wordt er heel wat gemaild en getelefoneerd, maar dat stoort ons geenszins: goede afspraken maken niet alleen goede vrienden, ze zorgen ook voor tevreden klanten.”

Een buitengewone beloning voor gewone mensen

“ We zijn echt verwend met fantastische gasten. De meeste mensen komen hier voor een speciale gelegenheid, waarbij ze hun partner en zichzelf echt eens in de watten willen leggen. Eigenlijk zijn onze klanten stuk voor stuk sympathieke, benaderbare mensen zonder exuberante verwachtingen. We wilgen hun vragen met plezier in: als gasten bijvoorbeeld  glutenintolerant zijn, gaan we op zoek naar een aantrekkelijk alternatief. Tijdens het verblijf zijn wij trouwens figuranten: we zijn bescheiden en in een dienende rol aanwezig. Wij faciliteren alle ingrediënten voor een fantastisch verblijf, maar echt top wordt het pas als de gasten tussen al die luxe in de eerste plaats oog hebben voor elkaar.”

Kijk eens diep in mijn ogen, niet in die van de nieuwslezer

In die optiek proberen de zaakvoerder van La Buena Vida dagelijkse stoorzenders te weren. De klassieke televisie is heel bewust niet van de partij: morgen heb je tijd genoeg om naar een fictieve Familie of Thuis te kijken, nu moet je dat thuisgevoel echt beleven met de persoon die je vergezelt.
Toch zin om samen weg te zakken en naar het scherm te kijken? Dat kan: een homecinema creëert de magie van een bioscoop, zonder krakende chipseter in de stoel naast je.

Samen op een toffe scooter

De meeste mensen vertrekken met spijt in het hart: het had gerust nog veel langer mogen duren! “Om  La Buena Vida nog wat te rekken, hebben we enkele Vespa’s ter beschikking: voor onze gasten opnieuw huiswaarts keren, kunnen ze nog even van elkaar en van de omgeving genieten op het Italiaanse icoon.”

Een allesbehalve passieve passie

Onder het motto ‘wat je zelf doet, doe je beter’, nemen Robert en Monique het volledige takenpakket in hun Putse paradijs voor hun rekening. Met hart en ziel blijven ze bouwen aan hun levenswerk. Het interieur voelt als  ‘thuis’ en dat is ook de bedoeling. Met passie en visie leggen ze de lat heel hoog; tot voldoening van hun gasten én van zichzelf.

Waar voor je geld

Een exclusieve service vertaalt zich jammer genoeg meestal ook in een exclusief prijskaartje. Robert bevestigt, maar relativeert ook: “Als je het ‘naakte bedrag’ bekijkt, gaat het inderdaad om een smak geld. Als je echter gaat kijken wat je allemaal in de plaats krijgt, durf ik beweren dat wij echt wel veel waar voor dat geld bieden. Eigenlijk is het eenvoudig: als je elders drie uur wellness reserveert, uit eten gaat en daarna een modale overnachting boekt, ben je minstens evenveel kwijt. Wij leveren dat alles, met een zee aan ruimte en volledig privé. Ook de stress van tijdsdruk of een parkeerplaats zoeken is hier onbestaande. “


Extra info via www.la-buena-vida.be