Modern wooncomfort in hippe wijk Zurenborg

Nieuw project van Antonissen Development Group
Editie: 
Ambassadeurs
Auteur: 
Redactie

Met zijn huizen in jugendstil, art nouveau en neoclassicisme ademt  de Antwerpse wijk Zurenborg de sfeer van de 19de eeuw uit. Een wandeling door de straten is gewoon een heuse architecturale belevenis. Het nieuwe project Zurenborg Poort opent voor kandidaat-investeerders de kans om die hippe leefwereld helemaal in zich op te nemen. De 71 nieuwbouw appartementen, de 4 woningen en de commerciële ruimtes op het gelijkvloers zijn dan wél voorzien van alle moderne comfort. De architectuur van het gebouw is anderzijds helemaal afgesteld op de typische stijl van de wijk.

Projectontwikkelaar Antonissen Development Group heeft in de afgelopen jaren mee zijn stempel gedrukt op de onmiskenbare renovatie van de stad Antwerpen. De Scheldestad is aan een totale ombouw toe en de eerste resultaten daarvan zijn al duidelijk merkbaar. De verschillende bouwprojecten op het Zuid en rond Park Spoor Noord dragen dat vernieuwde engagement uit. Nu is ook Zurenborg aan de beurt.

De residentiële wijk ten zuiden van Antwerpen heeft al vele jaren een heel eigen karakter. Enkele mediafiguren, verscheidene BV’s en de vele bourgeois bohémiens hebben er hun eigen wereldje gecreëerd dat niet alleen bij toeristen bewondering afdwong.  Het project Zurenborg Poort wordt dan ook gebouwd op  een absolute toplocatie op de hoek van de Tweelingenstraat en de Plantin-Moretuslei. De legendarische Dageraadplaats, het Antwerpse stadspark en zelfs het station van Berchem liggen daarbij op wandelafstand. Je hebt er de vele leuke horecazaken, de winkels en de pleintjes. Wie weg moet met de auto is  heel snel op  een van de belangrijke uitvalswegen van de stad.

“Je woont in Zurenborg Poort in een van de mooiste wijken van de oude stad maar je krijgt er ook nog eens optimaal wooncomfort bovenop,” zegt commercieel directeur Tom Verbist van Antonissen. “Ieder appartement zal immers voldoen aan de strengste milieu-eisen. Om geluidshinder te voorkomen werd een speciaal studiebureau ingeschakeld dat de akoestische isolatie bepaalt.  Grote schuiframen zullen een extra ruimtegevoel creëren en  voor veel lichtinval zorgen. Alle appartementen zullen bovendien over een ruim leefterras beschikken.”

Het gebouw wordt opgetrokken met duurzame materialen. Energiezuinigheid, onderhoudsvriendelijkheid en kwaliteit staan daarbij voorop.  Het architectenbureau Conix RDBM tekent voor de correcte uitvoering.

Projectontwikkelaar Antonissen zet een standaardpakket aan appartementen op de markt met één, twee of drie slaapkamers. Indien het technisch mogelijk is kunnen kandidaat-kopers de indeling van hun appartement of interieur overigens nog aanpassen. Je kunt ook meerdere appartementen laten samenvoegen. Bovendien kunnen de  klanten hun eigen materialen en stijlen uitkiezen.

Omdat Zurenborg onderhand bekend staat als een vrij “dure” markt lijkt de prijssetting die Antonissen voorop zet biezonder interessant. De appartementen met één slaapkamer krijgen een richtprijs mee van 147.000 euro. Appartementen met twee kamers staan 201.500 euro geprijsd en die met drie kamers 275.000 euro.  Het project lijkt daarom niet alleen aantrekkelijk voor eigen bewoners maar ook voor investeerders. Vastgoed is in de brede omgeving van de Dageraadplaats altijd een schitterende investering gebleken. De prijzen zijn er al die jaren onafgebroken in stijgende lijn gegaan. “Dankzij onze unieke locatie en onze kwaliteitsnormen is een woning of een appartement in Zurenborg Poort dan ook een zorgeloze investering,” zegt Tom Verbist. “Zeker omdat we ook vaststellen dat de vraag er altijd veel groter is dan het aanbod.”

Tom Verbist legt er nog een gunstig fiscaal voordeel bovenop: kopers betalen immers slechts 21% BTW op de constructiewaarde en niet op de totale waarde van hun appartement. De projectontwikkelaar streeft trouwens altijd een interessante grond- en constructieverdeling na, wat een belangrijke besparing oplevert voor de koper.

Verhuurservice

De Antonissen Development Group is ook best trots op zijn eigen verhuurservice. Wie als investeerder een appartement of woning koopt kan een beroep doen op de dienstverlening van Antonissen om zijn vastgoed op de markt te zetten. Het bedrijf staat dan contractueel in voor alle administraie die de verhuur met zich brengt. Zo het screenen van de kandidaat-huurders, het toezien op de betaling van de huurwaarborg, het opvolgen van de huurbetalingen, het zoeken naar een nieuwe huurder bij einde contract enz. Antonissen is dan ook zoveel als een buffer tussen de huurder en de eigenaar waarbij het finaal de betrachting moet zijn om het vastgoed in opperbeste staat te houden zodat het ook zijn waarde behoudt.

2019

De Antonissen Development Group is een familiebedrijf dat destijds opgezet werd door de huidige ceo  Michaël Antonissen.  Met projecten als Cadixdok, Steendok (Kloosterstraat en Scheldestraat) en Nieuw Berchem heeft de projectontwikkelaar zijn plaats op de Antwerpse markt afgedwongen. Ook in het Brusselse werden al verscheidene projecten gerealiseerd.

De opstart van de werken bij Zurenborg Poort is ingepland voor april van volgend  jaar. De oplevering van de appartement en de woningen is voorzien rond eind 2019/begin 2020.     

Antonissen Development Group

Napelsstraat 8

2000 Antwerpen

info@antonissen.com

www.antonissen.com

tel O3/808 43 84