Niet alleen de notaris en de dokter hebben nood aan beleggingsadvies.

Fortuna Financial Group
Editie: 
Ambassadeurs
Auteur: 
Redactie

Hoeveel euro’s  staan er ook alweer een stille dood te sterven op de Belgische spaarboekjes? Veel te veel, helaas.  “De mensen zijn vandaag de dag bijzonder voorzichtig geworden om hun centen te investeren,” zegt  Frank Peeraer, CEO van Fortuna Financial Group. Velen zijn blijkbaar sneller geneigd om vastgoed aan te kopen, al houdt ook dat risico’s in. Vaak is het handiger om geld te beleggen in onafhankelijke beleggingsverzekeringen.  Het is niet alleen veilig, maar je combineert bovendien de laagst mogelijke kostenstructuur met optimale fiscale voordelen.”

Voor wie jaren geleden de successen van KSK Beveren volgde, zal ook de naam Frank Peeraer  bekend in de oren klinken.  Meerdere jaren trok ook hij als profvoetballer het blauw-gele shirt aan. Intussen heeft hij in zijn vrije tijd de voetbalschoenen ingeruild voor de fiets en beroepshalve runt hij sinds 2001 samen met medevennoot Jan De Punt Fortuna Financial Group.

“Voetballen en het volgen van de financiële markten zijn altijd mijn hobby geweest,” zegt Frank Peeraer. “Ik heb Toegepaste Economische Wetenschappen gestudeerd en mijn thesis gemaakt  over financiële -en vastgoedbeleggingen. Bij Argenta, Crédit Lyonnais, Bark Corluy en PDM Securities heb ik ervaring opgedaan in de financiële wereld en omdat ik als profvoetballer een eigen kapitaaltje had  opgebouwd, kon ik uiteindelijk mijn eigen onderneming starten.”

Vermogensbegeleider

“Geregeld worden wij gedefinieerd als zijnde een vermogensbeheerder. Wel, het is net dàt wat we absoluut niet willen zijn. In tegendeel, Fortuna Financial Group is een vermogensbegeleider, een onafhankelijke tussenpersoon die zijn cliënten begeleidt bij het wereldwijd zoeken naar de beste beleggingsfondsen die een uitstekende reputatie hebben en garant staan voor een jarenlange internationale ervaring.”

“Belangrijk is dat we daarbij zeer selectief en dynamisch te werk gaan. We vertrouwen het geld van onze cliënten alleen toe via dakfondsen aan beleggingsfondsen, die goede prestaties uit het verleden kunnen voorleggen.  Via een dakfonds kan je trouwens altijd terugvallen op een zeer grote spreiding  van sectoren, iets wat uiteraard van essentieel belang is.”

Persoonlijke aanpak

“Onze dienstverlening wordt gekenmerkt door een zeer persoonlijke aanpak. Zolang we de uitbouw van uw vermogen mogen begeleiden, gebeurt dat door één en dezelfde account manager: uw persoonlijke adviseur. Na een diepgaand gesprek waarin we uw profiel en behoeften definiëren, wordt u ingedeeld in één van de zes categorieën: voorzichtig, conservatief, defensief, gemengd, dynamisch of agressief. Op basis van deze indeling stellen we u een persoonlijke verdeling tussen een aantal dakfondsen voor.  Door gebruik te maken van uw persoonlijk paswoord kan u op onze website 24 uur op 24 de evolutie van uw beleggingen volgen. Uw beleggingsstrategie bijsturen kan bovendien heel soepel.”

Groei

“Met Fortuna Financial Group hebben we de jongste jaren een mooi parcours afgelegd. Zelfs tijdens de crisis van 2008 hebben we onze positie kunnen handhaven en nu dient zich weer verdere groei aan. Dankzij de investeringen van het Antwerpse stadsbestuur liggen onze kantoren aan de Van Meterenkaai nu in de hipste buurt van Antwerpen, vlakbij het Eilandje en het MAS.  Het pand waarin we huizen, en dat de geboorteplaats is van kunstschilder Eugeen Van Mieghem,  is onze volledige eigendom. Schulden hebben we niet en jaarlijks realiseren we een mooie winst. Dat alles maakt het mogelijk om verder uit te breiden. Zo hebben we vorig jaar de portefeuille beleggingsverzekeringen van het failliete Optima overgenomen. Het gaat om 250 contracten die worden beheerd door de verzekeringsgroep Baloise Insurance. Voor de klanten verandert er niets want hun contract bij Baloise blijft lopen.  Hun tussenpersoon en adviseur is voortaan echter Fortuna Financial Group.”

Nieuwe kansen

“Intussen staat de financiële sector niet stil.  Striktere controles en almaar strengere eisen maken het niet makkelijk. Maar voor wie - zoals wij – sterk in zijn schoenen staat, biedt dat nieuwe mogelijkheden om kleinere spelers in de markt over te nemen.”

We vertrouwen het geld van onze cliënten alleen toe aan beheerders met een zekere naam en faam, die goede prestaties uit het verleden kunnen voorleggen. Zolang we de uitbouw van uw vermogen mogen begeleiden, gebeurt dat door één en dezelfde account manager.

Fortuna Financial Group

Van Meterenkaai 4

2000 Antwerpen

Tel.: 03 205 95 50

info@fortunafg.com

www.fortunafg.com

Forza Fortuna

Fortuna Financial Group heeft inmiddels een eigen wielerteam opgezet: de Forza Fortuna.  Voor CEO Frank Peeraer is het een ideale manier om de drempel,  die er sowieso is om met een vermogensmakelaar in contact te komen, te verlagen. “Bij het recreatief fietsen kom je alle lagen van de samenleving tegen. Je leert mekaar kennen in een ontspannen sfeer en de eerste contacten worden vlotjes gelegd. Immers, niet alleen de notaris en de dokter, maar iedereen heeft wel eens nood aan advies over beleggingen, schenkingen of successieplanning.  Bovendien doe ik het heel graag.”

www.forzafortuna.be