NieuweWereldWijnen: een tintelende trip door de hele wijnwereld

Editie: 
Ambassadeurs
Auteur: 
Redactie

Toen Steven en Joeri 15 jaar geleden de tsunami aan matige Europese wijn trachtten te ontvluchten, bracht hun tocht hen ondermeer in Australië en Chili, waar prijs-kwaliteit nog een geloofwaardig credo is. Liefde op het eerste gezicht, en ze doopten hun zaak dan ook NieuweWereldWijnen.Het was het begin van een exploratietocht van de hele wijnwereld, die hen uiteindelijk ook opnieuw in de armen van Europese grootheden zou drijven. Het huidige assortiment verenigt het beste van alle werelden. Een uitgesproken voorliefde voor gastronomie en een dito respect voor ecologie lopen als een rode draad door het attractieve aanbod.

Voor spijs en drank

Steven is professioneel kok, voor Joeri is koken een flink uit de hand gelopen hobby.
Bij het proeven en het selecteren van wijnen, wordt er altijd meteen een bruggetje gemaakt naar de gastronomische mogelijkheden.
NieuweWereldwijnen is dan ook een ronkende naam in de horeca: heel wat gerenommeerde restaurants vinden blindelings de weg naar Zoersel, waar ze al even blindelings het advies kunnen volgen.

Kleine klant én horecagigant

De knappe zaak aan de Handelslei in Zoersel is het epicentrum. Vanuit het magazijn vertrekken dagelijks ettelijke bestellingen. Een vlekkeloze en snelle levering is één van de speerpunten van de service: een paar klikken op de muis, niet veel later geleverd aan huis.
Particulieren mogen ook rekenen op maatwerk. Op zoek naar gepaste maar betaalbare wijn voor een etentje? Zin om een speciaal iemand met een vloeibaar kleinood in de watten te leggen? Bij NWW bent u aan het juiste adres, voor uitstekend advies en een fantastische fles.

Openflesdagen

Twee maal per jaar gaan de deuren én heel wat flessen open in Zoersel. Het hoogtepunt is de vierdaagse herfstproeverij, een evenement dat voor heel wat klanten een extra dimensie geeft aan het op gang geschoten wildseizoen en doet hunkeren naar de feestdagen.
Het hele team van NWW staat je bij met raad en daad en de aanwezigheid van heel wat wijnmakers zorgt voor een absolute meerwaarde. De echte sterren op de proeverij? De wijnen zelf, die voer zijn voor uitvoerige gesprekken en enkele heerlijke uren.
Het heuglijke feestweekend vindt dit jaar plaats  van donderdag 16 tot en met zondag 19 november.

Gebeten om te weten?

In de ban van een lekker glas wijn en gebeten om de basis van het proeven en taxeren van wijn onder de knie te krijgen?
Uit op een geanimeerde avond met vrienden, met wijn als rode draad?
Zin in een wereldreis in het gezelschap van je favoriete druif?
Een proeverij op maat over een onderwerp naar keuze?

NieuweWereldWijnen gooit de deuren wagenwijd open en tovert haar winkelruimtes met grote graagte om tot levendige leslokalen of sfeervolle setting voor een avond met vrienden.

We willen graag laagdrempelige, leerrijke en leuke avonden  begeleiden, waarbij naast heerlijke wijn ook boeiende en met humor doorspekte verhalen op het menu staan.
Ook proeverijen of lessen op locatie zijn mogelijk.  Een zakelijke meeting? Een vermakelijke proeverij wordt ten zeerste gesmaakt als intermezzo of afsluiter van een congres of een bijscholing.
Liever een leuke proeverij thuis? Alle voorstellen welkom!

Wijn na bier is plezier: NWW in De Hoorn in Leuven

De oude gebouwen van Stella Artois in Leuven werden na jaren leegstand omgetoverd tot een prachtige locatie waar het bruist van ondernemingszin. De Hoorn is niet alleen de thuisbasis van heel wat creatieve ondernemingen, de sfeervolle setting biedt ook plaats aan een prachtig restaurant en betoverende feestzalen. De bakermat van de brouwerij huisvest ook het tweede filiaal van NWW, een hoogst originele maar geslaagde combinatie. Nu het Sluispark geopend is en er in heel de Vaartkom meer leven in de ‘brouwerij’ komt, wil ook NWW meesurfen op die stroomversnelling.
De zaak zal op vaste uren open zijn, samen met een aantal flessen, zodat er altijd wat te beLeuven valt.

Groene wijn?

Rood, wit en rosé kennen we , en enkele Spaanse ondernemers trachten met de smurfenkleur de markt te bestormen. Maar groen? De kleur slaat op het proces, niet op het product. NWW heeft een voorliefde voor wijnmakers die respect voor de natuur als groene draad door heel hun verhaal laten lopen. Het verhaal van het Zuid-Afrikaanse Waterkloof is bijzonder beklijvend: de prachtige wijnen en de manier waarop ze gemaakt worden, zijn een ode aan Moeder Aarde, die in ruil bijzonder genereus is.
Meer info op www.nieuwewereldwijnen.be of op www.waterkloofwines.co.za
Ook heel wat andere wijnbouwers werken biologisch of biodynamisch, zonder enige toegevingen te doen aan kwaliteit.

Go West: het beste van twee werelden

Het gamma van NWW herbergt opvallend veel wijnen van de andere uithoek van de wereld met een  Europese naam. Dat blijkt geen toeval: Joeri en Steven werken heel graag samen met oude huizen wier roots in Europa wortelen, maar die hun metier wilden optimaliseren in een regio die het kwalitatief haalt van de heimat. Die combinatie van stokoude stielkennis en topterroir resulteert in fabuleuze wijnen.
Denk hierbij aan Seghesio in Californië en het topgamma van De Bortoli in Australië.
Zaca Mesa vertelt een gelijkaardig verhaal: de wijnmakers halen de mosterd en de druivensoorten in de Rhônevallei en als de ‘Rhône Rangers’ tillen ze het Franse origineel in Amerika naar een hoger niveau.
De recente focus op kwaliteit in Europa, voerde ook NWW vol overtuiging met een eigengereide selectie terug naar het Oude continent.

Anvers, rood en wit met kwaliteit

Staan er wijnstokken in ’t Stad of op de parking errond? De flessen met Anvers erop vallen alvast op in het assortiment, zeker als ze namen als Brabo hebben en Lange Wapper het etiket tooit. Tussen Anvers en NWW bloeit al jaren een mooie romance: het Australische wijnhuis is het troetelkind van Wayne Keoghan en zijn Antwerpse wederhelft Myriam Morre. Als hommage aan zijn vrouw en haar moederstad doopte Wayne het huis ‘Anvers’. De wijnen zijn fantastisch, wat van Wayne zelf ook kan gezegd worden. Deze volbloed entertainer is van de partij op de herfstproeverij, waar hij zijn begeesterde uitleg zal larderen met de paar Vlaamse (scheld)woorden die hij kent!

Couleur Locale

NWW brengt niet alleen producten die Vlaams klinken, het serveert ook echt lekkers van eigen bodem. Aldeneyck geniet nationaal en internationaal hoog aanzien en Schorpion is dé referentie voor parelend plezier van eigen bodem.
De uitzonderlijke whisky van Gouden Carolus en een fluctuerend aanbod aan verrassende gins maken het gamma compleet.

Een website als een wijn: de inhoud is belangrijker dan de verpakking

De website is de landingsbaan voor een schat aan informatie, met de focus op kwaliteit.
Geen flitsende beelden, wel een stijlvolle foto van elke fles, vergezeld van een schat aan informatie over de wijn en het wijnhuis. Op één overzichtelijke pagina worden ook het bottelingsjaar, de culinaire mogelijkheden en het bewaarpotentieel weergegeven.
Neem zeker een kijkje of www.nieuwewereldwijnen.be
Nog vragen of interesse? info@nieuwewereldwijnen.be

NieuweWereldWijnen, Handelslei 115, 2980 Zoersel & Sluisstraat 79, 3000 Leuven