Ook een onderhoudsvriendelijke tuin moet schitteren

RREAC04
Editie: 
Ambassadeurs
Auteur: 
Redactie

Een mooi tuinontwerp maken en het plan nadien uitvoeren volgens de regels van de kunst vergt de synergie van meerdere talenten. Daarom hebben Michel Demarbaix, Luc Gijsbrechts en Wim Van Osselaer twaalf jaar geleden de handen in mekaar geslagen. De combinatie van een technisch opgeleide in de bouw, een gediplomeerd tuinbouwer en een fotograaf vormt samen een sterk multidisciplinair team dat tuinen niet alleen ontwerpt en aanlegt, maar ook nog onderhoudt. En dat zowel voor particulieren als bedrijven.

“Een tuin aanleggen is voor elke klant opnieuw een belangrijke gebeurtenis,” zegt Wim Van Osselaer. “Bij de start heeft hij zich mogelijk al een bepaalde voorstelling gemaakt van zijn toekomstige groene omgeving. Bovendien kent hij als geen ander zijn budget. Het is dan aan ons om via diepgaande gesprekken net dàt tuinontwerp te tekenen dat perfect beantwoordt aan de vragen van de klant. Een tuin moet immers aansluiten bij de levenswijze van de eigenaar.”

Duurzame tuinen

“Een tuin leg je niet om de paar jaar opnieuw aan. Wij streven bij het uittekenen van ons ontwerp en de keuze van planten en materialen naar de realisatie van een tuin die – mits het nodige onderhoud – zonder problemen dertig jaar zijn eigenheid en klasse behoudt. Daarom zijn we er sterk voorstander van om voor alles wat draag- en onderstructuur betreft, bijzonder degelijke materialen te gebruiken. We werken dan ook met harde houtsoorten van hoge kwaliteit. Het hout dat we gebruiken is wat duurder in aankoop, maar het gaat veel langer mee. Ook in de keuze van planten – zowel soort als grootte – willen we onze klanten graag adviseren. Dankzij onze plantenkennis en ervaring weten we vooraf precies hoe de tuin er in de verschillende seizoenen zal uitzien.”

“Daarnaast is het onderhoud van een tuin van groot belang. We weten dat de meeste mensen vandaag de dag nog wel iets in hun tuin willen doen, maar het grote werk zoals het snoeien van hagen en bomen laten ze liever aan specialisten over. We kunnen met de nodige trots intussen zeggen dat we op de dag van vandaag nog altijd het tuinonderhoud doen van klanten waar we twaalf jaar geleden voor het eerst kwamen.”

Ook bedrijfstuinen

RREAC04 ontwerpt, maakt en onderhoudt niet alleen privé-tuinen, maar legt ook groene ruimtes rond bedrijven aan. “Wat goedgekozen groen rond het bedrijfsgebouw verhoogt sowieso de arbeidsvreugde,” zegt Wim Van Osselaer.  “Met onze creativiteit geven we zelfs de kleinste border een eigen karakter. Maar dat geldt eveneens voor bedrijfsopritten, parkeerplaatsen, enz. U kunt bij ons terecht voor tuinen van 200 m² tot 2.000 m² en meer. En aan onze ontwerpen en adviezen voegen we graag een plan toe om de investeringen te spreiden over meerdere jaren.”

“Een tuinontwerp moet aansluiten bij de leefwereld, de verlangens en het budget van de klant.”

RREAC04

Pastoor van de Wouwerstraat 41

2600 Antwerpen

Tel. 03 844 23 20

info@rreac04.be

www.rreac04.be