Vaardige handen zorgen voor zalige ontspanning

Het geurt naar de Provence bij Sweet Relaxation in Wilrijk
Editie: 
Ambassadeurs
Auteur: 
Redactie

We zitten te veel en te lang: in de auto, aan ons computerscherm, op restaurant of in de zetel voor de televisie. De homo sapiens beweegt minder dan ooit. Bijzonder irritante nek-en rugklachten zijn onder meer het pijnlijke gevolg. Zeker niet wachten tot alles van kop tot teen geblokkeerd zit, is de boodschap. De vaardige handen van Tamara Broeders van Sweet Relaxation in Wilrijk zorgen voor heilzame rust en ontspanning. Loop er gerust even langs. Het ruikt er heerlijk naar de Provence.   

Aanrakingen van de huid om te ontspannen of als behandeling van allerlei kwalen: massage is  even oud als de mens. Het woord massage is terug te vinden in vele antieke talen. In het Arabisch als masse (drukken), in het Hebreeuws maschesch (tasten) en in het Griekse woord massein (kneden). Toch dook het voor het eerst op in China, zo’n 3000 jaar voor Christus, in de vorm van Tuina-massage. In het klassieke Griekenland hield Herodicus zich bezig met massage. Hij was een tijdgenoot van Hippocrates, die algemeen wordt genoemd als grondlegger van de geneeskunde. Ook de Romeinen en de Egyptenaren kenden vormen van lichaamsbewerking om te ontspannen of als behandeling van allerlei kwalen. In de middeleeuwen kwam lichamelijkheid in de verdrukking en hoorde je dus weinig over massage. Pas in de zestiende eeuw komt het opnieuw in de belangstelling, vooral door Ambroise Paré, een Franse arts. Vanaf de zeventiende eeuw krijgt massage een medische status. Wij kennen vooral de Zweedse variant, ontwikkeld in de 19de eeuw in -jawel- Zweden. De Zweedse zaligheid bestaat vooral uit langzame, glijdende bewegingen om de bloedcirculatie te stimuleren. Ook de gewrichten krijgen de nodige aandacht.

Oliën

Tamara van Sweet Relaxation heeft met succes een eigen stijl ontwikkeld. Oliën zijn voor haar een onmisbaar element van de massage. “Als massagetherapeute heb ik mij in de loop der jaren gespecialiseerd in aromatherapie met etherische oliën. De moderne mens kreunt vaak onder de  nek en- schouderklachten, meestal veroorzaakt door stress. Ik geef vooral therapeutische massage en werk holistisch en klantgericht. Wie zich een half uur per week laat behandelen, voelt het resultaat. De stress glijdt er helemaal af. Zeker wanneer ik mijn favoriete oliën gebruik: bergamot en litsea. Dan komen er heerlijke citrusgeuren vrij.”

Subtiele bewegingen

Tamara is gespecialiseerd in holistische massages. Die gaan nog dieper en bestaan voornamelijk uit subtiele bewegingen rond de nek-en rugwervel. “Slecht slapen is nog zo’n ziekte van de tijd. Iedereen draait heel hard mee in onze hectische maatschappij. We zoeken en vinden te weinig rust. Met  cranio-sacrale therapie wordt een diepere ontspanning van lichaam en geest gestimuleerd. Door op het centrale zenuwstelsel te werken krijgen de spieren de kans om intenser te ontspannen. De behandeling resulteert in een diepere slaap, waardoor je beter uitgerust bent en een buffer opbouwt tegen de dagelijkse stress . Er zijn gelukkig heel wat massagebehandelingen op maat. Wij zijn grote pleitbezorgers van een duomassage: de ervaring leert immers dat samen met je partner op hetzelfde ogenblik genieten van een behandeling een grote meerwaarde biedt.”
 
Massage op maat
 
Manuele lymfedrainage

Deze massage is therapeutisch voor zware benen en andere oedeemproblemen. Ze zorgt ervoor dat het overtollige vocht in de benen en op andere plaatsen van het lichaam wordt afgedreven. De afvalstoffen worden op natuurlijke en zachte manier verwijderd. Met speciale zachte massagetechnieken wordt er gewerkt in de richting van de lymfebanen en de lymfeknopen.

Ook een teveel aan vocht in het gelaat wordt op eenzelfde, zachte manier afgevoerd, waardoor wallen en donkere kringen vervagen. Het resultaat oogt niet alleen mooi, de behandeling zelf is ook echt ontspannend en verfrissend.

Drukpunten

“Weet jij hoe een dankbaar lichaam aanvoelt? Neen, dan heb je nooit de weldaden ervaren van een voetmassage. De diepste vezels van je lichaam ervaren een heerlijk ontspannen gevoel. In het begin voelt het ietwat pijnlijk aan, maar na de behandeling voelt je lichaam licht als een veer.”

Ayurveda

Dit is een Indiase geneeswijze die al duizenden jaren wordt toegepast, Ayurveda behelst het behoud van evenwicht tussen de fysieke, mentale en sociale gezondheid van ieder individu.

De Ayurvedische massage werkt dieper en ontgiftend en is dan ook een echte holistische geneeswijze die veroudering tegengaat, vermoeidheid bestrijdt, de bloedsomploop stimuleert en ervoor zorgt dat je tijdens de gure herfst- en wintermaanden beter bestand bent tegen vervelende verkoudheden en griepjes.

Chocolate candle massage

Jawel, ook chocolade staat op het menu. De lichaamsmassage met een warme balsem zorgt voor vreugde en passie, een exclusieve en unieke ervaring. De weldadige aroma’s van chocolade, cacaoboter en karitéboter zorgen voor een uiterst ontspannen en zalig zoet effect. Alle huidtypes varen er wel bij.

Energetische massage

Bij een energetische massage, de favoriete behandeling bij Sweet Relaxation, worden verschillende massagetechnieken gebruikt. De spieren worden losgemaakt en de energie in het lichaam verdeeld. De massage eindigt met een korte ontspannende cranio - sacrale sessie om blokkades binnen het  systeem op te heffen. Schedelbeenderen, ruggengraat en heiligbeen krijgen op die manier meer ruimte,  en komen ook alle spanningen los. Het resultaat is verlichtend en ontspannend.

Sweet Relaxation bestaat 10 jaar en is sinds 19 september volledig gerenoveerd ,met nieuwe infrarood- en zoutsteensauna’s. Ontdek de feestelijke arrangementen met duomassage en saunacomplex voor 3 of 4 uur via www.sweetrelaxation.be