WADICO maakt uw gevel weer als nieuw

Editie: 
Ambassadeurs
Auteur: 
Redactie

“Wie opteert voor kwaliteitsvolle gevelisolatie en –renovatie, kiest resoluut voor producten van topkwaliteit. Alleen op die manier is de klant verzekerd van een langdurig mooi resultaat en kunnen wij als onderneming met een gerust hart tien jaar garantie geven op door ons uitgevoerde werken.” 

Aan het woord is Pieter Dreissen, zaakvoerder van de firma WADICO uit Merksem. Al meer dan dertig jaar is WADICO een vertrouwde naam als het gaat om gevelisolatie, -reiniging,  –renovatie en vochtbestrijding.

Gevelisolatie

“Dat buitengevelisolatie veel interessanter is dan spouwmuurisolatie spreekt voor zich. Zo kunnen we aan de buitenkant van een gevel isolatieproducten aanbrengen van 8,  10 of 14 cm dikte, terwijl de isolatiedikte in de spouw veel geringer is. Bovendien zijn de producten voor buitengevelisolatie een stuk duurzamer. Al jaren maken we hiervoor gebruik van Caparol-producten, wat staat  voor Duitse degelijkheid. De firma Caparol is trouwens één van de marktleiders in dit segment. Nadat de isolatielaag is aangebracht, wordt de gevel afgewerkt met siliconenharsgebonden sierpleister. In vergelijking met de acrylaatproducten uit het verleden zorgt dit soort sierpleister voor een veel onderhoudsvriendelijker resultaat. Er wordt immers gebruik gemaakt van nanokwartstechnologie waardoor schimmels en algen veel minder kans krijgen om zich aan het pleister vast te hechten. Bij de eerstvolgende regenbui wordt de gevel automatisch schoongespoeld. En dat deze pleisters in tal van kleuren verkrijgbaar zijn, is uiteraard evident.”

Gevelreiniging en –renovatie

“Gevels uit baksteen of natuursteen die in de loop der jaren vuil zijn geworden, reinigen we door middel van onze Torbo-wervelstraaltechniek. Dat betekent dat we de gevels afspuiten en dus reinigen met een mengsel van bijzonder fijnkorrelig zand en water. In tegenstelling met de grove technieken die vroeger werden gebruikt, wordt de gevelsteen hierdoor niet beschadigd. Integendeel, hij herwint zijn natuurlijke kleur.  Het spreekt voor zich dat beschadigde stukken steen worden hersteld of vervangen. Verder wordt het oude voegwerk weggeslepen en vervangen door nieuw voegwerk in de gewenste kleur. Eens de gevel weer zuiver is, maken we hem waterdicht door middel van hydrofuge. We gebruiken daarvoor een Belgisch kwaliteitsproduct van de firma Reynchemie. Dat maakt dat de gevel voor minimaal tien jaar schoon blijft.”

Vochtbestrijding

Ten slotte is de firma WADICO gespecialiseerd in vochtbestrijding. “Bij een bezoek aan de klant gaan we in eerste instantie na wat de oorzaak is van het vochtprobleem. Zorgt een lekkend dak voor vochtplekken in de woning, dan verwijzen we gewoon door naar een dakwerker.  Dringt het vocht de woning binnen via de gevel of is er sprake van opstijgend vocht, dan zorgen wij voor een definitieve oplossing. En op al deze werkzaamheden geven we tien jaar garantie.”

“Een degelijke gevelbehandeling start met de keuze van het juiste kwaliteitsproduct.”

WADICO

Van Stratenlei 78-80

2170 Merksem

Tel.: 03 325 11 74

info@wadico.be

www.wadico.be