Wat een keuze, wat een service!

Albo, uw drankenspecialist
Editie: 
Ambassadeurs
Auteur: 
Redactie

“Waauw!” roep ik spontaan uit wanneer ik de drankenhal van Albo binnenkom. Benny van Albo moet er even om lachen. “Eigenlijk best wel indrukwekkend, hé als je hier de eerste keer komt? We krijgen vaker complimenten over de netheid en orde in onze drankenhal en over ons uitgebreide gamma”, stelt hij. Hij zal me het volgende kwartier bijstaan om me vakkundig te adviseren over de aankoop van een aantal flessen wijn voor een familiefeestje en van de gin en de tonic waarmee ik wil aperitieven. Alleen zou ik immers niet meteen weten wat kiezen. Albo heeft meer dan 250 soorten gin en enkele tientallen soorten tonic en in de wijn is er keuze uit wel 500 soorten van over de hele wereld.

Toegegeven, de inkom oogt wat donker wanneer ik met mijn auto de drive-in inrij, maar handig is wel dat ik er overdekt kan parkeren. Ik zie dat het personeel van Albo klaar staat om het leeggoed uit de auto’s van de klanten te halen. Eens geparkeerd neem ik een winkelkarretje en trek naar de drankenhal, waar me die spontane ‘waauw’ ontglipt.

Omdat misschien niet iedereen van mijn genodigden liefhebber is van gin, neem ik ook een paar flessen Barza Cava mee. Albo Drinks voert met Barza een eigen merk cava en heeft met Le Couchon ook een eigen merk prosecco. Benny laat me vervolgens enkele gins proeven en geeft ook advies over de kruiden en de vruchtjes die ik eraan kan toevoegen.

Vervolgens haalt hij er de maître sommelier bij die me helpt een witte en een rode wijn uit te kiezen. “Niet alleen de wijnen uit de zogenaamde ‘Nieuwe Wereld’, maar ook Spanje, Portugal en Italië verrassen ons met hoogstaande producten. Frankrijk verliezen we natuurlijk niet uit het oog. In de Languedoc hebben we enkele pareltjes op de kop kunnen tikken die niet alleen gaaf gevinifieerd zijn, maar ook hun afkomst, de terroir, niet verloochenen”, vertelt de sommelier. Elk seizoen opnieuw stelt hij zorgvuldig nieuwe selecties samen. Ik ben tevreden met mijn keuze.

Nu ik hier toch ben, besluit ik nog wat streekbier mee te nemen. Ik weet dat mijn broer zich op dat vlak graag laat verrassen. Ik kan kiezen uit wel 350 verschillende soorten en leuk is dat Albo ook de specifieke glazen heeft. 

Ik sla nog gauw enkele bakken spuitwater en frisdrank in en een bak pils. Aan de kassa word ik weer aangenaam verrast. De Albo medewerkers staan klaar om mijn inkopen in mijn koffer te laden.  

Albo, ook voor relatiegeschenken, themapakketten, biermanden,…mooi verpakt volgens de laatste nieuwe trends.

Albo levert ook aan horeca en bedrijven.

Registreer u op de website en schrijf u in voor de nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de promoties, acties en degustaties. (NV)

Albo Drive in en winkel, Frans van Dunlaan 63, 2610 Wilrijk, T 03 440 14 36, drivein@albodrinks.be, open van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 12.30 en van 13.30 tot 18 uur, zaterdag van 9 tot 16.30 uur. Op zon- en feestdagen gesloten.