Wilkhahn, ergonomisch en stijlvol meubilair ook voor bij u thuis

Editie: 
Ambassadeurs
Auteur: 
Redactie

Dat Wilkhahn al meer dan honderd jaar toonaangevend is in het ontwerpen en vervaardigen van ergonomisch kantoormeubilair is genoegzaam bekend. Sinds kort echter biedt de Duitse fabrikant ook stijlvolle oplossingen voor de inrichting van uw thuisinterieur. Wie door de catalogus van het nieuwe OCCO-gamma bladert, merkt onmiddellijk dat ergonomische tafels en stoelen niet louter functioneel moeten zijn, maar evenzeer klasse en gezelligheid uitstralen.

De firma Wilkhahn werd in 1907 in Duitsland opgericht door de schoonbroers Wilkening en Hahne. Na meer dan een eeuw is het bedrijf nog altijd in familiehanden en staat de derde generatie inmiddels aan het roer.  Het credo van de onderneming is in de loop der jaren niet veranderd. Van bij het begin mikt men op een harmonieus huwelijk tussen design en ergonomie. “Onze core-business is nog altijd het inrichten van communicatieplekken op de werkvloer,” zegt Wilkhahn -country  manager Kristel Serroyen. “Van het inrichten van statische boardrooms tot het aankleden van opleidingslokalen en functionele plekken voor workshops. Anderzijds zetten we continu in op nieuwe technologische ontwikkelingen die het werken aangenamer moeten maken.”

3D-stoelen

Zowat elke fabrikant van kantoorstoelen zegt dat zijn product ergonomisch is. En toch blijkt het aantal mensen met rugklachten alleen nog maar te stijgen…  “Op dit vlak heeft Wilkhahn de nieuwste technologie toegepast in zijn 3D-stoelen,” zegt Kristel Serroyen. “We brengen ze intussen op de markt onder de benaming IN en ON. Dank zij die technologie kan de stoel niet alleen naar voor en achter bewegen, maar ook lateraal. De stoel volgt de natuurlijke bewegingen van het lichaam, wat dus een grotere mobiliteit toelaat voor wie lang op een stoel moet zitten. De 3D-stoel is een jaar lang uitgetest door de Keulse sportuniversiteit. Onderzoekers hebben er vastgesteld dat deze 3D-stoel zorgt voor een betere doorbloeding van de onderrug, waardoor zelfs je alertheid en je efficiëntie op de werkvloer met 65% toeneemt.”

OCCO voor je thuisinterieur

De jongste jaren volgen de designers van Wilkhahn de veranderingen in het bedrijfsleven nauwgezet op. Zo heeft de verschuiving van het werk in het traditionele kantoor naar de thuiswerkplek ook invloed gehad op het Wilkhahn-gamma.  “Met ons OCCO-gamma hebben we intussen een hele meubellijn van tafels en stoelen gelanceerd die niet alleen mooi en ergonomisch zijn voor op kantoor, maar die perfect passen in een privé-omgeving. Terwijl er aan ergonomie niets wordt ingeboet, werken we hier met andere materialen die minder die typische kantoor- en bedrijfslook uitstralen, maar veeleer een thuisgevoel creëren. Zo worden in dit gamma voor de tafels meer houten tafelbladen gebruikt en krijgen stoelen een leuke stoffen bekleding.  Dat alles zorgt voor een huiselijke stijl.”

Wie het gamma van Wilkhahn wil bekijken surft naar www.wilkhahn.com of loopt even langs in de showroom in Antwerpen.

“Ergonomisch design voor de werkplek is evenzeer geschikt voor het thuisinterieur.”

Wilkhahn

Lange Lozanastraat 262

2018 Antwerpen

Tel.: 03 232 93 91

e-mail: info@wilkhahn.be

www.wilkhahn.com