Sleepwise: uw afspraak met een goede nacht slaap

Goed slapen is zoveel meer dan enkel de matras
Auteur: 
Redactie
< >

Als je weet dat je één derde van je leven slapend doorbrengt en dat die slaap een immense impact heeft op de overige twee derde, kan het belang van een uitstekend bed en de daaraan gekoppelde nachtrust onmogelijk overschat worden. 

Natascha en Floris Wouterson zijn relationele én professionele ‘bedpartners’. Om optimaal te adviseren en een superslaap te garanderen, ontvangen ze hun klanten bij voorkeur op afspraak. Een persoonlijke benadering, ondersteund door wetenschappelijke kennis en jarenlange (meer dan 20 jaar) expertise, blijkt dé manier om het juiste bed te kiezen.

Bij Sleepwise stap je binnen om een bed te kopen en je stapt buiten met een handleiding voor een beter leven, op basis van advies op maat. 

Weinig begrepen, maar essentieel om goed te slapen

Hoewel veel mensen overtuigd zijn van het belang van een goede slaap, bestaat er grote onwetendheid over het onderwerp. De belangrijke keuze van een matras of bed wordt te vaak gereduceerd tot haastig nattevingerwerk. Sleepwise zoekt met en voor haar klanten een duurzame langetermijnoplossing en vraagt daarvoor een eenmalige tijdsinvestering.

Natascha licht haar filosofie toe:
“In de discrete beslotenheid van een gesprek onder vier ogen gaan we aandachtig luisteren. We willen de mens achter de klant leren kennen en vooral hun slaapgewoonten, zoals slaappositie, transpireren, allergieën, te warm of te koud. We hebben bijvoorbeeld vastgesteld dat van alle matrassen die in onze showroom liggen, er meestal maar 18% geschikt zijn als we kijken naar deze slaapgewoonten. Dat wil dus zeggen, dat vier op de vijf matrassen niet in aanmerking komen! Vandaar dat we werken op afspraak. Omdat de slaapkwaliteit een enorme invloed heeft op onze levenskwaliteit, vragen we partners om allebei van de partij te zijn: onbewust ga je elkaars slaap altijd beïnvloeden. 
Bij Sleepwise luisteren we niet alleen, we gaan ook heel wat vragen stellen, omdat er veel uiteenlopende zaken zijn die het slaappatroon en de juiste keuze van matras of bed beïnvloeden. Een kwalitatieve nachtrust kan een enorme boost geven aan de lichamelijke en geestelijke gezondheid. ”

Goed slapen is zoveel meer dan enkel de matras

De passionele drang om mensen beter te laten slapen en hun levenskwaliteit te bevorderen, drijft Natascha en Floris. Bij Sleepwise stap je binnen om een bed te kopen en je stapt buiten met een handleiding voor een beter leven, op basis van advies op maat. “Een goede slaap bestaat voor vijftig procent uit het geschikte bed en voor vijftig procent uit optimale omgevingsfactoren. Floris legt op dit moment de laatste hand aan een wetenschappelijk onderbouwd boek dat in september 2018 bij Lannoo zal verschijnen onder de titel ‘Superslapen’ met praktische lifestyle tips voor je beste nachtrust ooit. We leggen de focus op drukverlagend slapen, waardoor de doorbloeding wordt bevorderd en een diepe en duurzame slaap echt voor lichamelijke en geestelijk herstel zorgt. Bij de materiaalkeuze opteren we voor kwaliteit, en dit merkonafhankelijk: het is echt de bedoeling om zo lang mogelijk zo goed mogelijk gesteld te zijn. Ook de accessoires verdienen maatadvies: esthetiek is belangrijk, maar is te allen tijde ondergeschikt aan functionele noden. Onze tips over een prettige slaapomgeving en onze persoonlijke coaching zijn het ‘warm dekentje’ als finishing touch voor de klant.”

Dé remedie om jarenlang goed te slapen

“Reserveer een tot anderhalf uur van je tijd als je een nieuwe matras gaat kopen. Breng je kinderen naar je ouders, schoonouders of kinderopvang, zodat je aandachtig kunt kiezen. Maak de afspraak altijd samen met je partner omdat je partner namelijk mede bepalend is voor hoe goed jij slaapt. Kies je matras bij voorkeur in de voormiddag, want dan is je lichaam nog fit en fris. Later op de dag begin je langzaam moe te worden en liggen bijna alle matrassen goed. De kans op een verkeerde keuze is dan groter. En tenslotte investeer in goed slaapcomfort. Wij kunnen jouw rekening natuurlijk niet maken, maar als je bijvoorbeeld € 3.000 investeert in een goede tweepersoons matras, die circa tien jaar meegaat, dan is dit slechts € 25 per maand! Wat geef jij maandelijks uit aan telefonie of elektriciteit? Iets om over na te denken, toch?”