Yves Van Cleemput interieur: huis van goede smaak

Auteur: 
Redactie
< >

Zelfs Yves en Viv hebben het soms moeilijk hun activiteit in een korte omschrijving te definiëren. “We zijn een huis van goede smaak,” zegt Viv tenslotte. “En in een interieur realiseer je goede smaak door evenveel aandacht te besteden aan het detail als aan het geheel.”

Soft furnishings

Yves van Cleemput Interieur is gespecialiseerd in interieurinrichting en decoratie met zogenaamde soft furnishings. De zaak heeft een uitgebreide en vaak exclusieve stoffencollectie, die Yves en Viv na internationale prospectie twee keer per jaar aanvullen en uitbreiden. Naast de winkel en stoffenshowroom op de Bredabaan in Brasschaat is er een open atelier, waar je terecht kan voor alle stoffeerwerk. Yves is meester-stoffeerder, decorateur en kleur-en stijlconsulent. In verscheidene grote bedrijven wordt hij soms ingeschakeld als ‘fabric consultant’.

Net als Yves is Viv gepassioneerd door stoffen. Ook zij beschikt over een uitgebreide stoffenkennis en is eveneens kleur- en stijlconsulente. Samen met Yves maakt Viv de offertes op, doet klantenopvolging en neemt de administratie voor haar rekening.

Kwaliteit en exclusiviteit

“We zijn niet alleen een winkel, of alleen een atelier,” zegt Yves. “Onze mooiste projecten zijn die waarbij we de klant begeleiden van heel vroeg in het proces om een woning of een kamer in te richten.”
“We hebben een duidelijke profilering in kwaliteit en exclusiviteit,” vertelt Viv. “We verkopen niet onze eigen stijl maar wel onze knowhow. Zo kunnen we samen met de klant ontdekken welke stijl bij hem en bij zijn woning past.”

Een interieur mag niet te voorspelbaar zijn

”Wat ik belangrijk vind is dat je op zoek gaat naar wat mensen van een ruimte verwachten”, licht Yves verder toe, ”door wie ze zal gebruikt worden, wat de noden zijn. We overlopen samen wat we willen behouden en wat we zeker niet willen meenemen. Het is boeiend om te werken met elementen die iets vertellen over de bewoners en hun verleden. Zo kan je een gepersonaliseerd en evenwichtig interieur realiseren. Voorspelbare interieurs zijn vandaag niet meer aan de orde. Interieurs worden persoonlijker, vandaar dat Viv en ik veel aandacht besteden aan het selecteren van nichecollecties.”

Totaalvisie en specialisatie

“In onze aanpak is het voortdurend zoeken naar een evenwicht tussen totaalvisie en specialisatie maar we voelen ons net goed tussen die twee polen.”
“Het vakmanschap, de artikelkennis en het perfectionisme blijven de basis van waaruit alles vertrekt. Dat is ook waarvoor klanten terugkomen en waardoor we nieuwe klanten en nieuwe projecten vinden.”

Luxe, rust en schoonheid

In de showroom en het atelier, die ondertussen aan uitbreiding toe zijn, dempen de stoffen en tapijten de scherpe geluiden. Het is hier kijken, voelen en genieten. De namen van de stoffen en het behang roepen exotische sferen en luxe op. Dit is een plek om te vertoeven, net, wellicht, als de kamers en huizen die Yves Van Cleemput inricht.

Bezoek de website: yvesvancleemput.be

Je vindt de winkel in Brasschaat, Bredabaan 181