Agora Culinair neemt DIPRO en distributie Brouwers Slagroom over

Auteur: 
Redactie
< >

De Herentalse horecagroothandel Agora Culinair versterkt zich vanaf heden door de overname van de eveneens Herentalse groothandel Dipro en de exclusieve distributie van de ambachtelijke roomproducten van Brouwers Slagroom uit Antwerpen.

Dipro is een familiale groothandel in Herentals die dertig jaar geleden werd opgericht door Erik Habraken. Het bedrijf richt zich vooral op superettes, kleine kruideniers, nachtwinkels en ijsventers met een sterke specialisatie in diepvriesproducten. “Met deze strategische overname breiden we zowel het productaanbod als het cliënteel van Agora Culinair gevoelig uit”, zegt operationeel manager Ivo De Bruyn.

Volgens de operationeel directeur biedt de overname voor alle betrokkenen grote voordelen. “Voor de klanten van Dipro garanderen wij een stipte en correcte verderzetting van alle leveringen. Die zaken krijgen nu bovendien plots de kans om te kiezen uit 15.000 producten in plaats van de 2.500 die Dipro verdeelde. Voor de bestaande klanten van Agora Culinair komen met deze overname nu ook de 2500 producten die Dipro aanbood binnen hun mogelijkheden. Zeker in diepvries en ijs was Dipro heel sterk.”

De overname past in het tijdsbeeld van de sector. “Volgens een studie van Foodservice Alliance zouden van de 170 bestaande familiale groothandels er in 2025 nog amper een 40-tal overblijven”, weet Ivo De Bruyn. “Door overnames als deze kunnen we de logistiek vanuit onze vestigingen in Herentals en Hamont nog verbeteren. In onze sector is het de kunst om je serviceniveau uitzonderlijk hoog te houden maar tegelijkertijd de kosten van je distributie te optimaliseren.”

Verse roomproducten

De tweede uitbreiding van de activiteiten heeft eveneens te maken met een breder aanbod en een leefbare logistiek. “Brouwers Room uit Antwerpen is een vermaarde producent van ambachtelijke verse roomproducten”, verduidelijkt Ivo De Bruyn. “Tal van gerenommeerde Antwerpse toprestaurants werken met die producten. Omdat Agora Culinair steeds nadrukkelijker uitbreiding zoekt in de meer culinaire horeca is het een grote meerwaarde om dit ambachtelijk productengamma binnen ons aanbod te brengen.”

www.agoraculinair.be

Op de foto: Ivo De Bruyn – Operational Manager Agora Culinair