Ambachtelijk Antwerps

Auteur: 
Gerard
< >

Het restaurant van Van der Valk Hotel Antwerpen heet Stiel en dat is dan ook de rode draad in heel het restaurant, want ambachten staan er centraal en dat proef je. Denk dus aan eerlijke producten uit de omgeving, eigen bereidingen, soms zelfs ter plekke en vooral no-nonsens gerechten die smaken.

Dat stielen centraal staan in de bistro is te zien en te voelen. Door het interieur bijvoorbeeld met eerlijke, natuurlijke materialen zoals hout, staal en leer, maar kijk ook eens naar de gerestaureerde Berkel snijmachine die op het buffet staat en waar ter plekke heerlijke charcuterie wordt gesneden. Of de broodoven waarin dagelijks vers brood gebakken wordt. Ook onze medewerkers kennen hun stiel en laten dit zien. Uw steak tartaar wordt bijvoorbeeld aan tafel bereid, of vraag eens naar het uitgebreide assortiment bieren en wijnen! Ook de desserts, koekjes en andere heerlijkheden zijn zelf bereid en de koffie die u daarbij drinkt komt uit het authentieke pistonapparaat. Als gast is dat allemaal geweldig natuurlijk, want al die eigen bereidingen en versheid, dat proef je!

Met goed weer kunt u terecht op het terras. Ook bij iets frisser weer is het hier lekker zitten, dankzij de ingebouwde heaters. Super, want hierdoor wordt onze korte zomer toch nog even met wat maanden verlengd!

De menukaart van Bistro Stiel biedt voor elk wat wils. Wie zin heeft in een snelle en lekkere snack kan terecht in de bar, waar bijvoorbeeld burgers en hotdogs op de kaart staan. De bistro biedt vooral Vlaamse klassiekers, no-nonsens gerechten die als grote gemene deler hebben dat ze allemaal lekker zijn. Salades, soepen en snacks tijdens de lunch en pasta’s vis- en vleesgerechten voor het diner.

Om hun ecologische voetafdruk te verminderen vindt Van der Valk Hotel Antwerpen het belangrijk om zoveel mogelijk te werken met lokale leveranciers. Dit betekent dus ook veel seizoensproducten, waarmee de kaart regelmatig wordt aangepast. Vers en smaakvol dus. Komt u snel eens proeven?