Antwerpen Proeft: nieuwe sterrenrestaurants, Sepideh én Aziatische favorieten

Auteur: 
Redactie
< >
Antwerpen Proeft
Antwerpen Proeft
<
Antwerpen ProeftAntwerpen Proeft
>

Antwerpen Proeft geeft een eerste lijst met restaurants vrij voor zijn volgende editie. Nieuw op de affiche zijn de sterrenrestaurants The Glorious en Nathan, en topsommelier Sepideh Sedaghatnia. Antwerpen Proeft vindt plaats op woensdag 1 mei en van vrijdag 3 tot zondag 5 mei, indoor en outdoor aan de Antwerpse Waagnatie. (foto’s: copyright Dries Luyten)

Antwerpen Proeft, gestart in 2007, is een culinair festival. Toprestaurants, sterrenchefs en tv-koks bieden op Antwerpen Proeft signatuurgerechten in degustatievorm aan. Nergens vind je op één locatie, op een en hetzelfde moment, gerechtjes van zoveel restaurants.

Toprestaurants The Glorious en Nathan

Chef-kok Johan Van Raes van The Glorious heeft sinds 2014 een Michelinster. Nathan Van Echelpoel  van Nathan kreeg zijn eerste ster drie maanden geleden. Verder van de partij op Antwerpen Proeft: topsommelier Sepideh Sedaghatnia met wijnbar-restaurant Divin by Sepi en de pure Italiaanse keuken van restaurant Ruggeri. De gesmaakte Aziaten Zaowang (sushi), Yam Thai van acteur Jeroen Van Dyck, Umamido (Japanse ramen) en Satay (authentiek Zuidoost-Aziatische satés) vervolledigen de eerste reeks.

Mix van renommee en jonge talenten

Ook bij deze 13de editie mag je weer een mix verwachten van 35 gerenommeerde restaurants en jonge talenten uit binnen- en buitenland. Stands van artisanale producenten, gratis kookdemonstraties, diverse workshops bij AEG en de Omelettenbattle zijn andere attracties, net als een groots uitzicht op de Schelde en instant vakantiegevoel.

Een inkomkaartje kost 6,99 euro. Elk kaartje is inclusief, onder andere, een gratis drankje ter plekke en achteraf een gratis huisaperitief bij een restaurant naar keuze.

Meer informatie en tickets: www.proeft.be

Foto: (copyright Dries Luyten)