Antwerpen Proeft zet nieuwe trend gourmet fast food op menu

Würst van Jeroen Meus komt
Auteur: 
Natasja Van der Jonckheyd

'Gourmet fast food' is in ons land en daarbuiten aan een stevige opmars bezig. Creatieve chefs die klassieke frituur- en aanverwante bereidingen met de beste ingrediënten naar een hoger niveau tillen, steeds meer mensen zijn fan.

Bij zijn elfde jaarlijkse editie zet Antwerpen Proeft deze nieuwe trend in de kijker. Het culinair festival, dat bezoekers uit heel België en Nederland aantrekt, heeft in 2017 plaats van vrijdag 28 april tot en met maandag 1 mei aan de Waagnatie op het Antwerpse Eilandje.

Aan welk luxefastfood mag je je verwachten? Würst van Jeroen Meus komt terug, met een nieuwe 'haute dog'.

Of wat dacht je van de 'bitterbal met Michelinster', een creatie van De BallenBar uit Amsterdam en sterrenchef Peter Gast van het Zutphense restaurant 't Schulten Hues? Het hoofdingrediënt van deze gastronomische bitterbal, debutant op Antwerpen Proeft en voor het eerst in België, is een bouillabaisse van Hollandse garnaal.

Verder valt pionier Ellis Gourmet Burger op, die niet alleen topchef Wouter Keersmaekers (restaurant De Schone van Boskoop) in zijn team heeft opgenomen, maar ook Kaasaffineurs Van Tricht én tweesterrenchef Bart De Pooter (restaurant Pastorale).

De luxekroket van Duck & More en gastronomisch verantwoorde gehaktbal van Wim Ballieu en Balls & Glory maken het voorlopige lijstje af.

'Gourmet fast food' op Antwerpen Proeft

_ Jeroen Meus / Würst - Antwerpen
_ De BallenBar - Amsterdam (Nederland) / 't Schulten Hues * ^ ^ - Zutphen (Nederland)
_ Duck & More - Leiden (Nederland)
_ Ellis Gourmet Burger - Antwerpen / Pastorale * * ^ ^ ^ - Reet /
_ De Schone van Boskoop ° ^ ^ ^ - Boechout / Kaasaffineurs Van Tricht - Antwerpen
_ Wim Ballieu / Balls & Glory - Antwerpen

* Sterren bij Michelin | ° Opgenomen in Michelin | ^ Koksmutsen bij Gault&Millau

Later in maart 2017 volgt meer informatie, met nieuwe grote namen. Alle reeds bekendgemaakte deelnemers vind je op proeft.be/stands1.

Tickets