Antwerps kunstgras kiemt in Düsseldorf

Auteur: 
Redactie
< >

Kunstgrasproducent ResiGrass uit Ekeren opent een filiaal in Düsseldorf en zorgt hiermee voor een primeur. Deze zaak is voor Duitsland de allereerste kunstgraszaak.

In de beginjaren werd kunstgras vooral toegepast in de voetbalwereld. vindt het ook zijn weg naar particulieren, tuinen, scholen, bedrijven en andere sportdisciplines. “Wij zijn al een paar jaar actief in Duitsland, maar tot nu toe uitsluitend online en via enkele lokale partners. De tijd was rijp om in Düsseldorf een eigen filiaal op te starten,” zegt Annemie Baeyaert. “Met onze nieuwe vestiging in Duitsland zetten we nu voor het eerst zelf echt voet aan de grond buiten onze landsgrenzen.”

Regels van de kunstgraskunst

“De reputatie van kunstgras wordt bepaald door de manier waarop het geplaatst werd, niet alleen door het uitzicht. Het eindresultaat telt. Vooral de kennis van het juiste kunstgras voor het juiste doel en het feit dat het volgens de regels van de kunst werd gelegd, zorgen ervoor dat de eindklant er maximaal plezier aan beleeft. Zo willen wij ons product in de markt zetten”, benadrukt Annemie Baeyaert.

De gedreven zaakvoerder ziet in kunstgras zowel een ecologisch, economisch als esthetisch product. Met een levensduur van 15 tot 20 jaar is het goedkoper dan gewoon gras. Het gebruik van een grasmachine, benzine, water voor besproeiing en chemische producten zijn overbodig. Op die manier is de investering in kunstgras na 5 tot 6 jaar terug verdiend. Met de voorbije hete zomer in gedachten blijft kunstgras onder alle omstandigheden een mooi uitzicht behouden. Er is geen waterverspilling en het gebruik van chemische producten en meststoffen is niet nodig. Bepaalde negatieve effecten op het milieu worden zo vermeden.

Alternatief voor beton

“Er bestaat ook een grote misvatting over de ondergrond. Kunstgras hoeft helemaal niet op een verdichte, verharde ondergrond gelegd te worden. Dat kan perfect op zand. Wij plaatsen kunstgras in tuinen altijd op een bedding van zavel, zodat de waterdoorlaatbaarheid maximaal behouden blijft. Ons kunstgras laat 60 liter water per minuut en per vierkante meter door. Het is een uitstekend product in het kader van de betonstop. Kunstgras is een goed alternatief voor betonnen verhardingen.”