Antwerpse interieurarchitecte wint Amerikaanse ontwerpwedstrijd met dit project

Auteur: 
Uschi Van den Wyngaert

Ekeren - De pas afgestudeerde interieurarchitecte Astrid Stevens (25) uit Ekeren is samen met haar studiegenoot Tineke Gol uit Groningen (Nederland) een van de elf laureaten wereldwijd van de ontwerpwedstrijd van het Amerikaanse softwarebedrijf Vectorworks.

De ontwerpwedstrijd Vectorworks werd dit academiejaar voor de derde keer georganiseerd. Studenten van over de hele wereld konden projecten insturen in vier disciplines: architectuur, interieurarchitectuur, landscape en ­entertainment. De meisjes winnen een bedrag van 3.000 dollar, voor opleiding of kennisuitbreiding en software voor de Universiteit Antwerpen.

Astrid, in juli met grote onderscheiding afgestudeerd, en Tineke, die in september afstudeert, zonden hun ontwerp Wander in. Ze ontwierpen een shelter waarin wandelaars tijdens hun trektocht door de Schotse Highlands kunnen overnachten. De buitenkant is in zink, het interieur in plaatmateriaal (OSB).

Solliciteren

“We zijn heel trots en blij. Dit geeft veel zelfvertrouwen en motivatie om te beginnen solliciteren. Ik genoot tot nu toe nog even van wat vakantie”, vertelt Astrid Stevens. De Ekerse hoopt te kunnen werken in een multidisciplinair ontwerpbureau waar verschillende ontwerpdisciplines aan bod komen. “Of de shelter er ook echt komt? Dat zou ook fantastisch zijn. De plannen zijn er in elk geval en de details zijn allemaal uitgewerkt”, weet Astrid.

Meer info op www.vectorworks.net/scholarship/nl/winners