Autonoom rijden op de ring rond Coventry

Jaguar Land Rover wil binnen tien jaar zelfrijdende auto’s op de markt brengen.
Auteur: 
Redactie
< >

Op de ring rond het Engelse Coventry reed een Range Rover volledig autonoom. De test kaderde in het Britse Autodrive-project dat door de overheid wordt gesponsord.

Een zelfrijdend prototype van de Range Rover Sport wist in Coventry, thuisbasis van de constructeur, met succes van rijstrook te veranderen en in en uit te voegen aan de maximaal toegelaten snelheid. Ingenieurs hadden de zelfrijdende technologie eerst uitgebreid getest op gesloten circuits, alvorens ze de openbare weg opgingen.

Autonoom rijden met sensoren

De Range Rover Sport waarmee de test werd uitgevoerd, werd gekozen vanwege zijn prestaties en bestaande uitrusting, zoals de adaptieve cruise control. Hij werd bovendien voorzien van bijkomende RADAR- en LIDAR-sensoren. In combinatie met de bevindingen van het UK Autodrive-onderzoek kan de wagen nu autonoom rekening houden met rotondes, verkeerslichten, voetgangers, fietsers en andere voertuigen op complexe wegen. Hij kan zichzelf ook parkeren.

Connecteren met voertuigen en verkeerslichten

De Jaguar Land Rover-ingenieurs ontwikkelden ook geconnecteerde functies in het kader van UK Autodrive. Nieuwe technologieën gebruiken het internet om verbinding te maken met andere voertuigen en met de infrastructuur, zoals verkeerslichten. UK Autodrive heeft geholpen om de ontwikkeling van Jaguar Land Rovers toekomstige zelfrijdende en geconnecteerde technologieën te versnellen. De visie van de constructeur bestaat erin om zijn zelfrijdende auto’s tot de capabelste ter wereld te maken, ongeacht het terrein en het weer.