Belevingsruimte voor keramische tegels

Auteur: 
Redactie
< >
Specialist in keramische tegels Vilvordit wordt Tyles.
Specialist in keramische tegels Vilvordit wordt Tyles.
<
Specialist in keramische tegels Vilvordit wordt Tyles.Specialist in keramische tegels Vilvordit wordt Tyles.
>

Specialist in keramische tegels Vilvordit krijgt een nieuwe naam: Tyles. Behalve een rebranding is er ook een nieuwe showroom in Zellik. Met een totale oppervlakte van 2.100 m² behoort deze showroom tot de grootste van het land.

Vloerders, professionals en architecten ontdekken in deze belevingsruimte tegels in alle vormen, stijlen en toepassingen. Daarnaast vindt ook de (ver)bouwer hier de nodige inspiratie.

Fabienne Royaux, marketingmanager Tyles: “De Belg blijft een kwalitatief afgewerkte woning hoog in het vaandel dragen, maar bouwt niet per se meer een woning voor het leven. Mensen verhuizen vaker, naargelang de levensfase waarin ze zich bevinden. Ook de renovatietrend maakt dat er vaker wordt gekozen voor een nieuwe vloer of betegeling. Om de tien of vijftien jaar is geen uitzondering. De consument is ook beter geïnformeerd en kritischer dan vroeger. En vooral: de mensen willen een belangrijke interieurinvestering zien en voelen.”

Tegelwinkel vol inspiratie

Na jaren voorbereiding en een investering van een miljoen euro is de nieuwe showroom in Zellik een belevingsruimte geworden: een ode aan de keramiek, verdeeld over twee verdiepingen. Klassiek, landelijk, modern… sober of net heel kleurrijk: de inspiratie is alomtegenwoordig.

Trends in tegels

Wie bij Tyles naar de trends voor het nieuwe jaar informeert, krijgt te horen dat de grote formaten, zowel binnen als buiten, nog niet verdwijnen. De toepassingen voor tegels breiden uit, waarbij ook keukenfronten, werkbladen of vergadertafels met tegels worden afgewerkt. De natuursteentrend komt terug, al blijft beton een topper. Minimalisme is op zijn retour, en warmere tinten nemen verder toe in populariteit. Qua vormen is het visgraatmotief, zeker in houtlook, terug. En tot slot breekt de zeshoek (vooral in kleinere formaten en als accent of in een kleinere ruimte) wellicht helemaal door.

Tyles op Batibouw

Tyles is aanwezig op Batibouw 2019 (21 februari – 3 maart). Je vindt de tegelspecialist op stand 6-111.