Belgische armbanden gaan de internationale toer op

Auteur: 
Redactie
< >
Gemini Exclusive armbanden
Gemini Exclusive armbanden
<
Gemini Exclusive armbandenGemini Exclusive armbanden
>

Het Belgische armbandenmerk Gemini groeide op zes jaar tijd uit van start-up naar kmo en zet nu de volgende stap. Het bedrijf richt zijn pijlen op het luxesegment en maakt werk van een sterkere internationalisering. Bv’s Bartel Van Riet en Kürt Rogiers zijn de ambassadeurs.

Wereldwijde distributie

Het jonge merk startte in 2013 als pionier met armbanden voor mannen en stampte een breed distributienetwerk uit de grond, met ondertussen al 350 Belgische verkooppunten. In 2019 zet Gemini in op export met 50 nieuwe verdeelpunten waaronder 35 in België en 5 in Parijs. Ook worden er nieuwe landen aan de exportlijst toegevoegd: de teller loopt op tot meer dan 40 landen en meer dan 1.000 verkooppunten wereldwijd.

 “We ondertekenden distributiecontracten met onder andere Slovenië, Marokko en Italië. Je kan onze armbanden al vinden van Canada over Dubai tot in Oman”, aldus Arne Schelkens, zaakvoerder van Gemini. “Zonder hulp van grote investeerders, in tegenstelling tot vele andere groeibedrijven.”

Gemini Exclusive armbanden

In 2019 mikt het bedrijf op een omzet van 2 à 3 miljoen euro dankzij de uitbouw van een nieuw segment: luxueuze armbanden. Het Gemini Exclusive aanbod komt er op vraag van de juweliers.

“We zijn ondertussen al zes jaar bezig in België en voelden dat er ruimte was om een nieuw segment aan te boren. Vandaar Gemini Exclusive. Terwijl we wereldwijd met de Gemini Bracelets ons distributienetwerk verder uitbouwen, verruimen we in de landen waarin we al een sterke basis hebben ons aanbod met de luxelijn”, vertelt Schelkens.

Kostbare en zeldzame steensoorten

Gemini Exclusive zijn armbanden vervaardigd uit vijf kostbare en zeldzame steensoorten die niet moeten onderdoen voor zilver en goud als het op luxueuze uitstraling aankomt. De natuurstenen komen van over de hele wereld. Van Madagascar over Myanmar tot Arizona.

Bartel Van Riet en Kürt Rogiers zijn ambassadeurs

Iedere armband is uniek en komt dan ook met een certificaat van echtheid en met een verhaal over hun origine en de betekenis van de natuursteen. En met een nieuw gezicht. Want terwijl presentator Bartel Van Riet ambassadeur is van de Gemini Bracelets, pronkt acteur en presentator Kürt Rogiers als gezicht van de luxelijn.

Provinciale Handmade in Belgium Award

Voor alle armbanden werkt Gemini samen met lokale partners om het merk uit te bouwen. De hele collectie wordt vervaardigd in sociale ateliers in Hasselt, Lier en Wallonië. Een initiatief waarvoor ze in 2018 van Unizo de Provinciale Handmade in Belgium Award kregen.