Bibliotheek DIVA krijgt Scandinavisch jasje

Auteur: 
Redactie
< >
Bibliotheek DIVA krijgt een Scandinavisch jasje
Bibliotheek DIVA krijgt een Scandinavisch jasje
<
Bibliotheek DIVA krijgt een Scandinavisch jasjeBibliotheek DIVA krijgt een Scandinavisch jasje
>

De volledige bibliotheekcollectie van DIVA is opnieuw voor het publiek toegankelijk. In de leeszaal kan je grasduinen in gespecialiseerde magazines, kostbare werken en naslagwerken uit de onderzoeksbibliotheek. Het interieur is verzorgd door de Scandinavisch geïnspireerde conceptstore MOOSE in the CITY.

23.000 publicaties in een uniek archief

DIVA’s bibliotheekcollectie telt ongeveer 23.000 publicaties en is één van de belangrijkste collecties in België met uniek documentair materiaal.

Op enkele jaren tijd slaagde het bibliotheekteam van DIVA erin de collecties van de voormalige musea voor Zilver en Diamant te integreren. Ongeveer 1.500 kostbare werken werden bewaard en 23.000 werken verhuisden naar het nieuwe depot. Ook een deel van de bibliotheekcollectie van het Modemuseum is vanwege renovatiewerken in de leeszaal van DIVA te raadplegen tot 2020.

Leeszaal met Scandinavisch interieur

De Scandinavisch geïnspireerde conceptstore MOOSE in the CITY tekende de inrichting van de leeszaal uit. Ze koos o.a. voor de populaire String rekken en meubilair van het merk Normann Copenhagen. Door outside-the-box te denken en niet voor een klassieke bibliotheekinrichting te kiezen, mikt DIVA op een breed publiek van zowel onderzoekers, studenten als particulieren met een brede interesse voor edelsmeedkunst, juwelen en diamant.

Vrij bezoek DIVA-leeszaal

De leeszaal is vrij te bezoeken:

  • donderdag en vrijdag tussen 10:00 -12:00 en 13:00 - 17:00
  • elke 1ste en 3de zaterdag van de maand tussen 10:00 - 13:00
  • op maandag, dinsdag en tijdens schoolvakanties is het enkel mogelijk om op afspraak de bibliotheek te bezoeken.

Info: bibliotheek@divaantwerp.be  of bel: +32 (0)3 360 52 40.