“Binnenruimte zal duurder worden”

Auteur: 
Redactie
< >

Georg Emprechtinger, CEO van TEAM 7

Op de vijftigste verjaardag van de Biënnale Interieur in Kortrijk, vanaf 18 oktober 2018, zal ook meubelfabrikant TEAM 7 aanwezig zijn. Georg Emprechtinger, CEO van de Oostenrijkse fabrikant, laat zijn licht schijnen op de trends in de meubelmarkt.

“Binnenruimte, zeker in stedelijke gebieden, zal duurder en duurder worden,” aldus  Georg Emprechtinger. “De typische ruimtelijke indeling van een huis of appartement - keuken, eetkamer, studeerkamer enzovoorts - zal opengetrokken worden, met alleen strikte privacy voor badkamers en slaapkamers. Denk aan ruimtedelers die verplaatsbaar zijn, functionele mobiele screens waarmee je kan spelen met de functie van een ruimte volgens je noden op dat specifieke ogenblik.”

Kleiner leven

“We gaan kleiner leven, maar het meubilair zal deze trend volgen. Wij hebben een salontafel die je kan verhogen tot eettafelhoogte voor wanneer je gasten ontvangt. Op een meer abstract niveau ben ik ervan overtuigd dat de waarden waar wij voor staan, zoals respect voor de natuur, duurzaamheid en sociaal engagement nog sterker zullen doorwegen. TEAM 7 heeft eigen duurzaam beheerde bossen, een afvalvrije en opdrachtgestuurde productie, maar ook design en technologie die tot de top van de meubelwereld behoren. Wij werken met Europees hout, als basismateriaal van waaruit alles wordt gecreëerd.”

Informatie over de Biënnale Interieur in Kortrijk:  www.interieur.be