Boeren & Buren bij Brouwerij De Koninck

Auteur: 
Redactie
< >

Boeren & Buren is een organisatie die inzet op de korte keten en rechtstreekse, lokale handel via het internet. Verspreid over het land vind je verschillende ‘buurderijen’. Een buurderij is een soort markt op een centrale ontmoetingsplaats, waar landbouwers en ambachtelijke producenten hun producten rechtstreeks aan lokale klanten verkopen.

Die aanpak heeft voordelen voor zowel klant als product. Klanten ontdekken lekkere lokale producten uit de regio, werken steeds met verse seizoensproducten, kiezen in alle rust online en betalen een eerlijke prijs aan producenten. Doordat klanten op voorhand hun bestelling doorgeven via het internet, weet je als producent perfect weet wat en hoeveel je moet meebrengen en wat je zal verdienen. De buurderijen zijn doorgaans wekelijks open. Boeren & Buren wil van de buurderijen echte ontmoetingsplaatsen maken, waar elke week wel iets te beleven is.

Ambachtelijke producten en de brouwerijsite ontdekken

The Bakery werkt samen met Boeren & Buren om van de site van De Koninck een buurderij maken. Op de brouwerijsite vind je, naast The Bakery, nog andere ambachtelijke producenten: slagerij The Butcher’s Store, chocolade-atelier Jitsk en Only Cheese van Kaasaffineurs Van Tricht. Ook in de buurt zijn er lokale spelers.

Kenney Van Hoorick van The Bakery wil inzetten op samenwerking tussen deze zaken met authentieke kwaliteitsproducten en meer mensen naar de gezellige buurt en de oude stadsbrouwerij lokken. Boeren & Buren is daar het perfecte format voor. “De mensen bestellen online wat ze nodig hebben en komen het ter plekke ophalen. Het is dan de bedoeling dat ze even in de brouwerij blijven hangen om iets te drinken, de site te leren kennen en kennis te maken met de andere ambachten,” vertelt Kenney. In het begin plant hij alleen een afhaalmoment, maar op termijn moet er twee keer per jaar een groter evenement plaatsvinden.

Een meerwaarde voor de buurt

Kenney vindt de buurt rond de brouwerijsite erg gezellig en dankbaar en vindt het belangrijk om de link met de buurt te maken. “Er is altijd wel iets te doen.” Hij hoopt dat de lokale handelaars en ambachten de buurt mee vorm kunnen geven. De zaken versterken elkaar door ook buiten Boeren & Buren om samen te werken: The Bakery verwerkt spek uit The Butcher’s Store in zijn brood en wil ook aan de slagen met de kazen van Van Tricht, de slagerij maakt broodjes met brood van The Bakery …

Als klant vind je in de brouwerijsite in ieder geval een totaalaanbod. Je koopt als buurtbewoner of als werknemer bij een bedrijf in de buurt je brood bij The Bakery, je beleg bij The Butcher’s Store en je kaas bij Only Cheese en sluit af met heerlijke chocolade of een ijsje van Jitsk. “We zitten als ambachten in één gebouw en vertellen samen een verhaal. Het is een meerwaarde voor de buurt,” besluit Kenney.

Benieuwd naar het heerlijke authentieke aanbod van The Bakery? Kom eens een kijkje nemen in de stadsbrouwerij en ontdek meteen de andere ambachtelijke zaken, of word lid van de buurderij bij brouwerij De Koninck!

Lees ook