Bouwbedrijf [bau] vestigt zich in oude hoeve in Brasschaat

Auteur: 
Redactie
< >

Het Brasschaatse bouwbedrijf [bau] bracht zijn kantoren onder in de oude hoeve Het Zant in Brasschaat. De hoeve onderging enkel aan de binnenkant een grondige renovatie. Aan de buitenzijde blijft de historische hoeve verder schitteren in al zijn glorie.

De hoeve Het Zant werd in 1824 gebouwd als werkende boerderij in het centrum van Brasschaat. Begin vorige eeuw werd ze omgebouwd tot woonhuis met behoud van de authentieke elementen. De aanleg van de tuin gebeurde destijds nog door de befaamde tuinarchitect Wirtz. De laatste jaren stond het goed onderhouden gebouw met grote tuin en boomgaard leeg op zoek naar een nieuwe eigenaar.

“Voor het bouwbedrijf waren we op zoek naar een nieuwe locatie voor onze kantoren. Als Brasschatenaar fiets ik al heel mijn leven voorbij deze prachtige hoeve. Zo kwam dit gebouw in het vizier om er [bau] te vestigen. Aangezien de hoeve terecht op de lijst van gebouwen met erfgoedwaarde staat, gebeurde de renovatie heel doordacht en na overleg ook met de gemeente”, vertelt zaakvoerder Walter Leyssens.

Werkplek in het groen

De buitenkant van de hoeve bleef volledig behouden. De grootste aanpassingen deden zich voor binnenin het gebouw. Hier werd op vlak van isolatie en technieken het geheel volgens de nieuwste normen gerenoveerd. Alle authentieke elementen in het interieur zoals balken en binnendeuren werden mee geïntegreerd. De hoeve biedt nu voldoende kantoorruimte voor de ondertussen 9 medewerkers van het bouwbedrijf.

“We zijn tevreden dat het vertrouwde beeld van de prachtige hoeve in het centrum van Brasschaat overeind is gebleven en op die manier wellicht voor lange tijd gevrijwaard. De centrale ligging is zeker ook een pluspunt. De meeste medewerkers wonen in de regio en geraken heel vlot op kantoor. Het is bovendien een rustige plek om te werken in het groen, met een zeker vakantiegevoel ook en met goede verbindingen naar de verschillende werven”, aldus Walter Leyssens.

Grote en kleine bouwprojecten

3 jaar geleden stampte Walter met medevennoot Gert Kertens de onderneming [bau] uit de grond in Brasschaat. Het bedrijf focust haast uitsluitend op grote en complexe kleinere bouwprojecten vanaf 2 miljoen tot ongeveer 10 miljoen euro. Voor dergelijke projecten gaan de opdrachtgevers telkens op zoek naar de juiste aannemer.