Bruggen bouwen tussen boer en burger: 11 topchefs zijn #Boerentrots

Auteur: 
Redactie
< >
Gert De Mangeleer
Roger Van Damme
<
Gert De MangeleerRoger Van Damme
>

Peter Goossens, Gert De Mangeleer, Roger Van Damme, Wout Bru: samen met nog 7 andere collega topchefs lanceren zij de beweging #Boerentrots. Zij tonen hiermee hoe trots ze zijn op onze Vlaamse boeren én willen iedereen aanzetten om massaal het manifest #Boerentrots te ondersteunen. Ben jij ook fan van onze landbouwers? Teken dan mee!

We mogen best trots zijn op onze boeren en het eten dat dankzij hen iedere dag op ons bord ligt. Dat weet ook de top van de culinaire wereld in Vlaanderen. Onze chefs koken graag met kraakverse, seizoensgebonden producten. Het liefst met streekproducten van een boer die ze vaak persoonlijk kennen en waar ze soms jaren mee samenwerken.

“Achter #Boerentrots, daar kan je alleen maar 100% achter staan. Als ik aan boeren denk, denk ik aan respect", zegt Wout Bru.

Bekijk de video

Zonder de boeren kunnen wij onze job niet uitoefenen. - Gert De Mangeleer

Topchefs gaan de boer op

De 11 chefs zijn de ambassadeurs van #Boerentrots en geven met hun handtekening het startschot van een grotere beweging. ​In een sterk verstedelijkt Vlaanderen is de verbinding tussen boer en burger steeds minder evident. Nochtans zijn onze Vlaamse boeren bijzonder. Nergens ter wereld slagen landbouwers erin om op zo’n kleine oppervlakte als de onze zo’n enorme diversiteit te telen als hier. #Boerentrots wil burgers laten kennis maken met de Vlaamse boeren, hoe ze werken, waar ze op inzetten en waar uiteindelijk elke dag het eten op ieders bord vandaan komt​.

Peter Goossens, Gert De Mangeleer, Roger Van Damme, Wout Bru, Seppe Nobels, Thijs Vervloet, Ann-Sophie Breysem, Giovani Oosters, Bert Meewis, Stéphane Buyens en Maarten Bouckaert ondertekenden al het manifest.

Zij zijn alvast #Boerentrots. U ook?

Ben jij ook boerentrots? Zet hier je handtekening: https://boerentrots.be/#boerentrots-form