Chefs@Sea: Masterchefs brengen cruises ‘op smaak’

Auteur: 
Redactie
< >

Touroperator Footprints organiseert onder de noemer ‘ Chefs@Sea’ drie gastronomische cruises, waarvan twee in de Middellandse Zee en één in Zuid-Afrika. Elke cruise wordt omkaderd door één van de 33 Masterchefs van België die de gasten meeneemt op een gastronomische ontdekking.

Culinaire cruises met topchefs

Aan boord is het de gastronomie dat de klok slaat. De Masterchef ontvangt met een cocktail en laat de deelnemers tijdens de vaart genieten van show cooking én kookworkshops. De deelnemers worden ook uitgenodigd voor een exclusief diner in één van de à la carte restaurants en een wijnproeverij, begeleid door de chef en een sommelier. Een culinaire lezing en enkele culinaire excursies brengen deze cruise verder op smaak.

Wie zijn de 33 Masterchefs van België?

Op 17 februari 1964 werd de ‘Orde van de 33 Meesterchefs van België’ boven de doopvont gehouden, een vereniging van uitsluitend patroon-keukenchefs. Deze vereniging van enthousiaste koks wil de essentiële waarden van hun beroep veilig stellen door het solidair overbrengen van hun culinaire kennis. De kwaliteit van de producten en de gerechten, het respect voor een vriendelijk onthaal en een waardevolle promotie voor de Belgische en de regionale keuken, speelt een essentiële rol.

Op de foto: vlnr: chef Lieven Demeestere van het sterrenrestaurant Arenberg in Heverlee, chef Koen Devos van restaurant La Cravache in Rekkem en chef Bert Recour van restaurant Pegasus in Poperinge.

Presentatie en diner bij één van de Masterchefs

Geïnteresseerden kunnen een 3-gangendiner reserveren tegen € 80 per persoon bij één van de 33 Masterchefs. Dat kan op :

  • Woensdag 2 oktober 2019 in Leuven, restaurant Arenberg  Pre
  • Dinsdag 22 oktober 2019 in Menen, restaurant La Cravache
  • Woensdag 13 november 2019 in Ellezelles/Elzele, restaurant Le Château du MyLord
  • Maandag 18 november 2019 in Poperinge, restaurant Pegasus

Elke avond bestaat uit een presentatie van de culinaire cruises, gevolgd door een 3-gangen diner.

Meer informatie of bij Footprints: cruises@footprints.be of via het tel.nr.: 078 48 52 66