Contactlenzen dragen met persoonlijke begeleiding

Auteur: 
Redactie
< >

Wie contactlenzen draagt, bestelt ze steeds vaker online. Dat is handig en goedkoop, maar veel lensdragers vergeten dat ze hun ogen frequent moeten laten controleren. Zo spoor je mogelijke aandoeningen aan het oog snel op en blijf je steeds comfortabel zien met de meest geschikte lenzen. Bovendien hebben webshops niet altijd een geschikte oplossing voor specifieke afwijkingen en bieden ze geen persoonlijke service.

Optiekzaak Lunettes-Lunettes in Boom wil zich ook op het vlak van contactlenzen onderscheiden met een aanpak op jouw maat.

Specialist in maatwerk

Naast standaard kwaliteitslenzen biedt Lunettes-Lunettes een ruim aanbod contactlenzen op maat, in combinatie met persoonlijke begeleiding en frequente controles. Ze zijn gespecialiseerd in bijzondere gevallen. De zaakvoerders volgen voortdurend opleidingen en nascholingen over nieuwe technologieën in de wereld van lenzen. Hun zaak heeft een eigen onderzoeksruimte om je ogen uitgebreid te onderzoeken. In een intakegesprek vertel je waarom je lenzen wil dragen. Ook je medische voorgeschiedenis komt aan bod. Dat zijn immers allemaal factoren die bepalen welke lenzen geschikt zijn voor jou. Daarna volgt een volledige oogmeting en brengen ze de ‘topografie’ van je oog in kaart. Hoe bol of rond is je hoornvlies? Zijn er onregelmatigheden of littekentjes op je hoornvlies? Het zijn allemaal parameters die bepalen welke lens bij jou comfortabel zal zitten. Voor je intake en het onderzoek maken ze bij Lunettes-Lunettes enkele uren vrij, dus het gebeurt liefst op afspraak.

Na het onderzoek krijg je tips en instructies over het inzetten, uitnemen en onderhouden van lenzen. Je gaat naar huis met een set proeflenzen. Zo kan je zelf voelen of de lens echt bij je past. Na enkele dagen volgt dan opnieuw een controle.

Harde lenzen

Meer en meer mensen kiezen voor harde of vormvaste lenzen, zeker personen met bijzonderheden aan hun ogen. Lunettes-Lunettes heeft ook harde of vormvaste lenzen op maat in het aanbod. Bij harde lenzen is het de bedoeling de bril bijna volledig aan de kant te laten. Harde lenzen zijn kleiner, gaan langer mee en laten meer zuurstof door. Je zal het ook beter voelen wanneer er vuil of een stofje in je oog zit en de lenzen dan ook sneller reinigen. Ze zijn dus gezonder voor je ogen en in verhouding goedkoper. Harde lenzen laten ook grotere correcties toe.

Gezond en comfortabel lenzen dragen

Lunettes-Lunettes raadt je aan om minstens jaarlijks op controle te komen. Dat is nodig om comfortabel en gezond lenzen te kunnen blijven dragen. Het is ook een kwestie van goede gewoontes: daglenzen mag je effectief maar één keer inzetten en uitnemen, terwijl maandlenzen dertig dagen goed blijven. Om tegemoet te komen aan het onlineverhaal, kan je nu ook je lenzen bestellen via www.lens-lens.be, de webshop van Lunettes-Lunettes. Maar ook hier blijft de persoonlijke aanpak gelden: je kan het enkel als bestaande klant, en als je niet meer op controle bent geweest, krijg je een uitnodiging voor een check alvorens je je lenzen kan ophalen.

Lenzen voor kinderen

Onze ogen en die van onze kinderen gaan zienderogen achteruit door zo vaak op schermen te kijken. Lunettes-Lunettes helpt bijziendheid af te remmen met lenzen voor myopie-controle bij kinderen. Vergelijk het met een beugel die de tanden op hun plaats houdt. Maar de zaak biedt ook advies om de ogen gezond te houden. Zo raden ze kinderen aan veel in daglicht te komen en leren ze hen de 20-20-20-regel kennen: na 20 minuten dichtbij kijken (bijvoorbeeld op een computerscherm), kijk je 20 seconden 20 feet (6 meter) in de verte. Op die manier krijgen je ogen rust. Beslist ook nuttig voor volwassenen!

Overstappen op contactlenzen of nieuwe lenzen nodig? Lunettes-Lunettes gaat met een aanpak op maat, persoonlijke service en regelmatige controles voor een tevreden klant met gezonde ogen.

Lees ook