Een fietstocht in retrostijl: Retro Velotour

Auteur: 
Redactie
< >

Vive le vélo. Beleef als liefhebber van retrofietsen een 40 km fietstocht in retrostijl op 18 en 19 augustus. De start is aan het gloednieuwe fietsbelevingscentrum De Velodroom in het Provinciaal Recreatiecentrum De Schorre in Boom.

Je fietst langs de kronkelende Rupel- en Scheldedijken met de haren in de wind en maakt onderweg nieuwe vrienden. Avontuurlijke dames en heren, met of zonder sportieve ambities, zijn meer dan welkom op dit arrangement. Jongeren met een minimum lengte van 150 cm zien we ook graag verschijnen. Zelfs wie nog nooit op een koersfiets heeft gezeten, kan meedoen: de snelheid blijft bewust laag zodat ook de traagste deelnemer de rit moeiteloos kan uitrijden. In Wilrijk kun je op een echte wielerpiste enkele rondjes uitproberen of van een glaasje bier genieten.

Retro koersfiets

Er wordt voor elke deelnemer een passende retro koersfiets voorzien. Een koersbroek breng je zelf mee. Wie geen koersbroek in huis heeft, kan er gratis één lenen. Alle deelnemers ontvangen Bon Tour bovenkledij in retrostijl. Al naargelang het weer is dat een koerstrui met lange mouwen en daaronder een koerstruitje met korte mouwen. Na de tocht levert elke deelnemer deze kledij in en ontvangt hij/zij een Bon Tour pet en bidon als cadeau. Breng zelf je lunchpakket mee, drank is er onderweg.

Dit is een activiteit van Terra Nova, een zomercampagne van Provincie Antwerpen.