Facelift voor de Vitara

Suzuki zet 30ste verjaardag extra luister bij
Auteur: 
Redactie
< >

Om zijn 30ste verjaardag extra luister bij te zetten, krijgt de Suzuki Vitara een verfijndere look en meer geavanceerde veiligheidsfuncties aangemeten.

De Vitara-reeks kwam in 1988 op de markt en was een pionier in de klasse van compacte SUV’s. Sindsdien kreeg de wagen lof voor zijn stijlvolle design, compacte wendbaarheid, comfortabele wegligging en terreinprestaties.

De huidige Vitara van de vierde generatie werd in 2015 geïntroduceerd om tegemoet te komen aan de vraag naar wagens met een slanker koetswerk. Tegelijk werd hij uitgerust met het ALLGRIP 4WD-systeem van Suzuki voor betere offroad- en veiligheidsprestaties, en daarnaast ook geavanceerde veiligheidsfuncties, connectiviteitsvoorzieningen en tal van opties waarmee elke bestuurder zijn eigen voorkeuren kan personaliseren.

Exterieur

De neus van de Vitara ‘new look’ werd opgefrist met verticale chroomaccenten op een grille met vijf sleuven, een kenmerkende trek van de SUV’s van Suzuki die veel bijval kende bij de iV4 (Vitara-conceptmodel) en de Vitara-S, een ‘special edition’-model. Een nieuw chroomaccent langs de onderste grille trekt die extra verfijning nog verder door.

Interieur

Overal in het interieur van de Vitara werd een extra portie kwaliteit en stijl toegevoegd. De tellers kregen een stoerder design en accenten een SUV waardig. Via een nieuw lcd-kleurenscherm van 4,2 duim op het instrumentenpaneel krijgt de bestuurder een helder overzicht van de ALLGRIP-rijmodus, de animaties voor remcontrole tijdens afdalingen en de afbeeldingen van de verkeersbordherkenning, een nieuwe functie voor preventieve veiligheid.

Blind Spot Monitor (BSM)

BSM is een systeem dat voertuigen detecteert die nabij of in de dode hoeken achter aan beide kanten van de wagen komen. Wanneer een voertuig zich nabij of in een dode hoek bevindt, gaat een led-waarschuwingsicoontje branden in de overeenstemmende buitenspiegel. Als de bestuurder de richtingaanwijzer aanzet om van rijstrook te veranderen, begint het led-icoontje te flikkeren en weerklinkt een geluidssignaal.