Garage Van Kasteren in Dendermonde breidt uit

Auteur: 
Redactie
< >
Volvo-dealer introduceert Personal Service concept
Volvo-dealer Van Kasteren breidt uit
<
Volvo-dealer introduceert Personal Service conceptVolvo-dealer Van Kasteren breidt uit
>

Volvo-dealer Van Kasteren ondergaat een gedaanteverwisseling. Naast een gloednieuwe showroom en werkplaats die worden uitgerust met energievriendelijke technieken, introduceert de dealer het Personal Service concept: een nieuwe aanpak op het gebied van onderhoud en reparatie. Showroom en werkplaats zullen begin 2020 klaar zijn. Met de verbouwing is een investering gemoeid van 2.4 miljoen euro.

Vernieuwde werkplaats bij Volvo-dealer

“De werkplaats is het echte hart van een garage,” aldus bedrijfsleider Serge Wielandts. “Meestal gaat er veel aandacht naar de showroom en ziet de klant amper iets van wat in de werkplaats gebeurt. Wij willen het omdraaien en brengen de klant tot aan de werkplaats. De job van autotechnieker krijgt een heel andere invulling en daar hoort een aangename werkomgeving bij. Om vlot aan de wagens van de toekomst te kunnen werken, zal er veel aandacht worden besteed aan een vernieuwd atelier.“

Direct contact met de autotechnieker in slim gebouw

De dealer investeert in een moderne werkplaats met veel verlichting, het efficiënt kunnen werken met de juiste tools en apparatuur binnen handbereik en een klantenlounge waar direct contact met de technieker makkelijk wordt gemaakt. ”Behalve het vernieuwen van de werkplaats wordt er ook een grotere showroom gebouwd, met een grote afleverzone. Het geheel zal verwarmd en gekoeld worden met warmtepompen die hun energie deels uit zonnepanelen halen en deels uit aardgas. De verharding wordt gedeeltelijk waterdoorlatend uitgevoerd en er wordt voorzien in opvang en hergebruik van regenwater. Heel het gebouw wordt een “slim gebouw” met actieve meting en sturing van energieverbruik. Door de opvallende gevel zal de nieuwe garage ook een echte landmark worden.

Showroom en werkplaats blijven geopend

Tijdens de werkzaamheden zullen zowel de showroom, als de werkplaats geopend en operationeel blijven. Er wordt in fasen gewerkt zodat er eigenlijk nooit een onderbreking van de service zal zijn. “We kijken er alvast ontzettend naar uit om onze klanten te mogen verwelkomen in onze nieuwe, ruime showroom”, klinkt het bij Van Kasteren. Ook voor de medewerkers zal het ongetwijfeld een pak aangenamer zijn om te werken.