Gloednieuw urban sports park in Linkeroever met eerste pumptrack van België

Auteur: 
Redactie
< >
Gloednieuw urban sports park in Linkeroever met eerste pumptrack van België
Gloednieuw urban sports park in Linkeroever met eerste pumptrack van België
<
Gloednieuw urban sports park in Linkeroever met eerste pumptrack van BelgiëGloednieuw urban sports park in Linkeroever met eerste pumptrack van België
>

De stad Antwerpen opent het eerste openbare en permanente pumptrack in België in het gloednieuwe urban sports park in Linkeroever. De stad is  klaar met de aanleg van het park waar vooral urban sports uitgeoefend kunnen worden.

Het nieuwe sport- en speelpark ligt nabij de wijk Regatta in Linkeroever. Het park heeft een oppervlakte van 17 000 m² en is bedoeld voor alle leeftijden. Het heeft niet alleen een speeltuin voor de kleinsten, maar daarnaast vooral een zone voor tal van urban sports. Schepen voor openbaar domein Claude Marinower: “Met het urban sports park willen we het bruisende karakter van de nieuwe Regattawijk ondersteunen. Het doel is om een ontmoetingsplaats te zijn waar jong en oud zijn gading vindt.”

Sport en spel op maat van de buurt

De aanleg van een openbare ruimte met groenvoorzieningen en sport- en spelinfrastructuur maakt deel uit van de ontwikkeling van de wijk Regatta. Naast een groot groen plein met bomen zijn er kleine sportveldjes aangelegd zodat de verschillende sporten tegelijk kunnen worden beoefend. Op vraag van de bewoners zijn er ook speel- en sportvoorzieningen geschikt voor kleine kinderen. Er is een aparte speeltuin voor kinderen tot zes jaar. Ook de piste om te skaten of te steppen heeft een groot vlak stuk om te leren fietsen en het freerunning-gedeelte is multifunctioneel en geschikt voor kleine kinderen om bijvoorbeeld verstoppertje te spelen of erdoor te kruipen. Ten slotte zijn er op vraag van de bewoners ook een petanquebaan en rustige zitplekken.

Welke sporten kan je doen in het urban sports park?

  • Pumptracking: de stad legde het allereerste openbare en permanente pumptrack aan van België. Je kan hier met de fiets, de step, rolschaatsen of skates over het parcours crossen door middel van pompende bewegingen.
  • Calisthenics: fitnessen in de open lucht, alleen of met vrienden.
  • Freerunning: uniek in Antwerpen is deze permanente, openbare, outdoor freerunning space.
  • Voetvolley: ook uniek in Antwerpen.
  • Basket: aan een basketpaal met vier ringen.
  • Petanque: op de permanente petanquebaan.
  • Pannavoetbal en gewone voetbal.