Gouden Carolus Whisky Infused is voor 3de keer beste bier

Auteur: 
Redactie
< >

Gouden Carolus Whisky Infused, een blend van donker speciaalbier met whisky, werd voor de 3de opeenvolgende keer verkozen tot het beste bier op het Zythos Bierfestival. Daarmee verbetert de brouwer - Brouwerij Het Anker uit Mechelen - zijn eigen record van vorig jaar, toen de trofee voor het eerst in de geschiedenis van het festival opnieuw naar eenzelfde bier ging.

De Belgische bierconsumentenvereniging Zythos vzw reikt voor het 14de opeenvolgende jaar de ‘Zythos Consumententrofee’ uit aan het meest geliefde bier van het voorbije Zythos Bierfestival. Na telling van de stemmen van 11.000 bezoekers die bij 106 Belgische brouwers en bierfirma’s proeven van 575 verschillende bieren, ging de prijs naar de Gouden Carolus Whisky Infused. Volgens de organisatie won het bier dit jaar zelfs met ruime voorsprong.

Unieke brouwtechniek: bier met whisky

Whisky Infused is een unieke brouwtechniek waarbij een kleine hoeveelheid whisky wordt geblend met een donker speciaalbier, om tot een gebalanceerd eindresultaat te komen. Voor dit brouwsel wordt Gouden Carolus Imperial Dark verrijkt met een infusie van Gouden Carolus Single Malt, een verfijnde Belgische whisky die door Het Anker in Willebroek zelf wordt gedistilleerd en gerijpt op eikenhouten vaten.

Ook Brouwerij Het Anker is succesvol

De organisatie gaf daarnaast ook nog een top 10 prijs van de brouwerijen met de meeste stemmen over hun hele gamma. Brouwerij Het Anker mag zich ook in deze categorie winnaar noemen en verwijst daarmee de winnaar van vorig jaar Brouwerij ’t Verzet uit Anzegem naar de tweede plaats. Duvel-Moortgat uit Breendonk prijkt op de vijfde plaats.