Haal de natuur in je slaapkamer

Auteur: 
Redactie
< >
<
>

Je wist al dat binnenlucht vaak slechter is dan buitenlucht en dat ventileren belangrijk is. Maar wist je dat openporig, natuurlijk hout een gunstige invloed heeft op het binnenklimaat en de luchtvochtigheid? De Oostenrijkse meubelmaker TEAM 7 werkt met milieuvriendelijk hout dat je nachtrust kan verbeteren.

TEAM 7 zet al jaren in op gezond en comfortabel slapen. Door bijvoorbeeld metaal volledig te weren uit bedconstructies worden mogelijke magnetische velden niet versterkt. Hout heeft van zichzelf een gunstige werking. Het reguleert de luchtvochtigheid door vocht op te nemen uit de lucht en die weer af te staan als de lucht droog is. Daarnaast haalt openporig hout - hout dat kan ademen doordat er geen verf of vernis op zit - geurtjes uit de lucht.

Eigen bosbeheer

TEAM 7 werkt met zes Europese houtsoorten uit bossen die het zelf duurzaam beheert. Gebruikers hebben de keuze uit elzenhout, beukenhout, eikenhout, kersenhout, notenhout en alpenden. Hout kan ook etherische oliën bevatten die een kalmerende, ontspannende werking hebben. Zo bevat het hout van de alpenden of arve pinosylvin dat niet alleen rustgevend is maar ook antibacterieel en mottenwerend. Ideaal dus voor in de slaapkamer.

Nox slaapkamer

Wie slaapcomfort, design en natuurlijke materialen gecombineerd wil zien, moet kennismaken met nox. Typisch voor het nox-bed zijn de afgeronde bedkanten en het onderstel met terugspringende glijders, waardoor het bed wel lijkt te zweven. Extra aangenaam is het met leder beklede hoofdeinde dat als comfortabele rugleuning leesplezier garandeert.

Aos slaapsysteem

Per nacht draaien we ons wel tachtig keer om in bed. Een slaapsysteem moet zich dus even vaak aanpassen aan onze nieuwe lighouding. Het aos slaapsysteem bestaat uit een inlegframe, een veerelement en een matras. De onderdelen van het aos slaapsysteem zijn vervaardigd uit natuurlijke, hernieuwbare grondstoffen: hout (waaronder alpenden), natuurlijke latex, katoen, scheerwol, TENCEL® en maisvezels.

Het inlegframe biedt in de hoofdzone zeven en in de voetzone drie met de hand instelbare posities. Voor nog meer comfort kunt u kiezen voor een elektrisch instelbaar inlegframe.

Meer informatie:  www.team7-design.com