Het beste van België en Ierland verenigd in een cuvée

Timmermans en Guinness slaan de handen in elkaar
Auteur: 
Redactie
< >

Twee iconische brouwerijen, Timmermans en Guinness, delen 5 eeuwen geschiedenis en vakmanschap. Dat levert een nieuwe cuvée op: 2.000 flessen "Lambic & Stout" staan klaar.

Timmermans en Guinness: een Belgo-Iers verhaal

Timmermans ontstond in 1702 en is de oudste nog actieve lambiekbrouwerij ter wereld. Ze werd beroemd met haar bieren van spontane gisting zoals oude geuze, faro of haar meermaals bekroonde kriekbieren.

Enkele decennia later, in 1759 om precies te zijn, opende Guinness de deuren. Naast haar bekendheid omwille van haar originele communicatie, groeide Guinness uit tot één van de grootste brouwerijen in Europa. De stout met zwarte kleur en romige schuimkraag, wordt in de hele wereld gedronken.

Artisanale cuvée

De twee huizen bundelden hun krachten voor de creatie van een artisanale cuvée. Guinness en Timmermans maakten een blend op basis van 3 bieren: de Guinness Special Export, de West Indies Porter en Timmermans Oude Kriek.

Geroosterde gerst en kersen

Het bier is ontwikkeld door brouwers Willem Van Herreweghen en Peter Simpson, een samenspel van de geroosterde gerst van de stout en de kersen van de Lambiek die het geheel een zure toets geven. Het bier is online beschikbaar via www.brtimmermans.be

Voor de liefhebbers: er worden slechts 2.000 flessen te koop aangeboden.

Meer informatie: www.anthonymartin.com