Hoe kom je stijlvol door een hittegolf?

Auteur: 
Redactie
< >
stijlvol tijdens een hittegolf

Hoe kleed je je het best als het warm weer is? De dresscodes aan zee, op je werk of tijdens een trouwfeest zijn een wereld van verschil. Twee kledingconsultants van Shopping Center Wijnegem geven vier concrete tips om een hittegolf stijlvol door te komen.

1. Katoen of linnen

“Wil je warme doorkomen zonder die vervelende zweetvlekken, kies dan voor natuurlijke stoffen zoals vezels, katoen of linnen. Die  voelen veel aangenamer aan tijdens de warme zomerdagen. Synthetische stoffen zoals polyester en viscose vermijd je daarentegen best want die zorgen ervoor dat je meer gaat zweten.” vertelt Greet Moens, styliste en beauty coach in Wijnegem.

2. Geen jeans

“Nauw aansluitende kledij is absoluut te vermijden”, vertelt Kelly Mariën, styliste in Wijnegem. “Wijde kledingstukken zoals jurken of een lichte blouse met lange, wijde mouwen zijn ideaal om de lucht te laten circuleren zodat het zweet niet in de kleding trekt. Draag zeker geen jeans. Dit soort kledij zit veel te gespannen en laat helemaal geen lucht door. Mannen kunnen eventueel kiezen voor een short.” klinkt het.

3. Liefst geen kostuum

Wie bij een warme periode naar een trouwfeest moet, zal misschien al puffen en blazen. “Bij warme temperaturen is een kostuumvest zeker niet altijd even aangenaam. Een los hemd met een short of linnen broek is een mooi alternatief. Vrouwen kiezen dan best weer voor een boho-jurk; een losse, halflange en wijde jurk. In combinatie met een leuke ceintuur, losse blouse en een stijlvolle hoed  maakt dit de outfit compleet,” aldus Greet Moens. 

4. Geef je voeten voldoende lucht

“Bij warmte zetten je voeten uit. Sneakers blijven dus net zoals de bijhorende kousen best in de kast staan terwijl muiltjes - oftewel ‘loafers’ - een betere optie zijn dan sandalen met bandjes”, vertelt styliste Kelly Mariën “Niets is zo vervelend als luchtdichte sneakers of sandaaltjes waarbij de bandjes in je voeten komen te staan. Instappers, muiltjes of loafers zitten daarentegen heel comfortabel en zijn toch nog gekleed.”