Huttopia: glamping in Frankrijk

Auteur: 
Redactie
< >
Huttopia: glamping in Frankrijk

Waarom houden kinderen van tenten bouwen? En willen er het liefst ook in slapen? Omdat dit hen een magisch gevoel van vrijheid en avontuur geeft. Huttopia haakt daar op in en ontwikkelt een glamping-concept dat aansluit op vakanties met kinderen.

De 37 eigen locaties van Huttopia in Frankrijk bieden een mix van glamping en kampeerspirit: comfort wanneer je het nodig hebt en daarnaast natuur, vrijheid en leuke dingen doen. Zo vind je er een zwembad met apart kinderbadje en een activiteitenprogramma met creatieve workshops, sporttoernooien of ontdekkingstochten. Veel activiteiten zijn zo opgezet dat ouders die ook samen met kinderen kunnen doen. Huttopia stimuleert de gasten om te ontdekken, eropuit te gaan en geeft letterlijk alle ruimte. Dat betekent geen overvolle parken, maar veel privacy en natuur rondom  de chalet, blokhut of tent.

Huttopia Village: glamping in de natuur

Glamping by Huttopia betekent privacy, canvas safaritenten, houten blokhutchalets met een eigen badkamer, keuken en een groot loungeterras. Huttopia Villages zijn autovrij. Voor het vervoer van boodschappen of bagage is er een bolderkar.

Boswellness

De Huttopia Villages bieden de ontspanning van een spa, maar dan wel ‘à la Huttopia’. Dat betekent een Fins bad en saunablokhutten in het bos, een prima plek om te ontspannen.

Over Huttopia

De visie van de Franse organisatie Huttopia sluit aan op de groeiende outdoormarkt, de behoefte aan wifiloze dagen en de populariteit van glamping. Huttopia telt op dit moment 37 eigen locaties in Frankrijk en 3 in Noord-Amerika. Elke Huttopia locatie moet passen binnen het concept en voldoen aan de voorwaarden. Zo vind je deze altijd in mooie natuur en landschappen, is elke camping of Village ruimtelijk opgezet en tegelijkertijd kleinschalig met menselijke afmetingen.