Hyundai i40 krijgt hertekende neus en nieuwe veiligheidsvoorzieningen

Auteur: 
Redactie
< >

De i40 is nu verkrijgbaar met de nieuwe Smartstream 1,6-liter. Het bijgewerkte veiligheidspakket omvat onder meer de Forward Collision-Avoidance Assist (FCA).

Hyundai Motor heeft zijn i40 bijgewerkt: het design werd aangescherpt, de veiligheidsvoorzieningen vernieuwd en de aandrijflijnen opgewaardeerd. De opgefriste look en verbeterde specificaties moeten de i40 nog aantrekkelijker maken voor Europese klanten en brengen de vernieuwde motoren in lijn met de Euro 6d Temp-emissienormen.

Elegante stijl met frisse uitstraling

Hyundai’s i40 wordt gekenmerkt door zijn comfortabele ruimte voor passagiers en bagage. Met zijn hertekende ontwerp laat hij een frisse, moderne wind waaien door het D-segment. Zijn dynamische profiel wordt aangevuld met de Cascading Grille die karakteristiek is voor Hyundai. De nieuwe lichtmetalen velgen van 18 duim maken het gestroomlijnde profiel af en geven de klant er nog een optie bij, naast de eerdere 16- en 17-duimsvelgen.

Nieuwe actieve veiligheidsvoorzieningen

Om elke rit comfortabel en veilig te houden, beschikt de i40 nu over het Hyundai SmartSense-pakket met actieve-veiligheidstechnologie en rijhulpsystemen. Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) waarschuwt de bestuurder voor noodsituaties en remt automatisch indien nodig. Het gebruikt camerasensoren en werkt in drie stappen. Aanvankelijk waarschuwt FCA de bestuurder met visuele en geluidssignalen. Vervolgens controleert het de remmen in functie van het gevaar op een aanrijding en ten slotte past het maximale remkracht toe om een aanrijding te vermijden of de gevolgen ervan te verminderen wanneer ze onafwendbaar is geworden. Het systeem wordt geactiveerd wanneer vóór de auto een voertuig wordt waargenomen en werkt bij snelheden boven 10 km/u.

Hyundai biedt in de i40 ook een 1,6 liter grote benzinemotor aan: de 1.6 GDI met handgeschakelde zesversnellingsbak ontwikkelt een vermogen van 97 kW/135 pk. Alle motoren van de i40 voldoen aan de nieuwe Euro 6d Temp-emissienormen.

De opgefriste i40 wordt een van de hoogtepunten op het Autosalon van Brussel 2019.