Jerome is beste pure chocolade

Antwerpse chocolademaker Coup de Chocolat haalt goud
Auteur: 
Redactie
< >

Chocolademaker Coup de Chocolat heeft in de categorie boven 85% goud behaald op de Europese International Chocolate Awards. Hun pure chocolade Jerome werd als beste verkozen uit 500 deelnemers. 

Tom Geens, die Coup de Chocolat samen met Isabelle Quirynen runt: “Voor ons is het een bevestiging dat we op de goede manier bezig zijn en dat onze chocolade ook over de landsgrenzen gesmaakt wordt. We stuurden dit jaar voor het eerst een reep in en het is ongelofelijk als je dan onmiddellijk verkozen wordt tot beste donkere chocolade.”

Cacaobonen uit Colombia

Coup de Chocolat bestaat nog maar sinds 2016. Isabelle Quirynen en Tom Geens gaan op zoek naar de beste cacao ter wereld en kopen deze rechtstreeks van de boer, wat resulteert in eerlijkere prijzen en een betere smaak. De bonen voor winnaar Jerome zijn afkomstig uit Colombia, van bij de Arhuacos-indianen in het noorden.

Verhuizen naar Linkeroever

Er zit de komende maanden ook een verhuis aan te komen voor Coup de Chocolat. In november verhuizen ze de productie van Antwerpen Noord naar Linkeroever.

www.coupdechocolat.be